Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλο βλέπει ο πρωθυπουργός

Παπακωνσταντίνου, Μπιρπίλη  και Προβόπουλο βλέπει ο πρωθυπουργός
Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο θα έχει σήμερα, Πέμπτη 19 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση θα γίνει στη 1:00 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με την υπουργό κ. Μπιρπίλη και αμέσως μετά τον τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθούν τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί για την ελληνική οικονομία, η εκτέλεση του προϋπολογισμού και κυρίως η υστέρηση των εσόδων, για την οποία η κυβέρνηση ήδη δέχεται σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση.
Τα στοιχεία, δε, για την πτώση του ΑΕΠ που δείχνουν βαθιά ύφεση, η αύξηση της ανεργίας, τα ανησυχητικά στοιχεία για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την εξίσωση που καλείται η κυβέρνηση να επιλύσει. Θέμα που θα τεθεί σίγουρα επί τάπητος θα είναι και οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο μετά και τα αποτελέσματα των stress test. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο διοικητής της ΤτΕ έχουν επανειλημμένως προτρέψει τις ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε συμμαχίες και συγχωνεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου