Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου ΑΥΛΩΝΟΣ

Η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Αυλώνος μπαίνει πλέον στο τελικό και το ουσιαστικό στάδιο της υλοποίησης με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑ του Δήμου Αυλώνος και της αναδόχου Εταιρείας ΕΚΟΚΑΤ.Α.Ε. προϋπολογισμού 2.379.876 Ευρώ
Η υπογραφή της σύμβασης έγινε την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010,
στο Γραφείο του Δημάρχου Αυλώνος από τον Δήμαρχο Αυλώνος και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ κ. Δημήτρη Κατσούλη και τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής Εταιρείας ΕΚΟΚΑΤ κ. Παύλο Γ. Μπουζάνη, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας. 
Παρόντες στην υπογραφή ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τιμολέων Τσαπέρος, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μπιμπλής και οι δύο Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αυλώνος κ. Γιώργος Τζόκας και κ. Ελένη Φλώρου.
Ο Δήμαρχος μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε τα ακόλουθα: «Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που φθάσαμε εδώ. Ένα έργο όραμα για την τοπική κοινωνία του Δήμου Αυλώνος, η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού ξεκινά τις επόμενες ημέρες. Σε δύο χρόνια, σύμφωνα με την σύμβαση, το έργο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Το ίδιο χρονικό διάστημα ο Δήμος και με την σημερινή και με την αυριανή μορφή του οφείλει να έχει εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή των κεντρικών συλλεκτήρων αγωγών που μεταφέρουν τα λύματα από τα χωριά στον Βιολογικό. Η κατασκευή του ΒΙΟΚΑ με πόρους από τον ΘΗΣΕΑ( 997.000 Ευρώ) και με δανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών (1.300.000 Ευρώ) και ιδίους πόρους ΔΕΥΑ (περίπου 80.000 Ευρώ) ήταν και είναι το κλειδί για να ανοίξουν οι χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ δεδομένου ότι ο Δήμος μας μη έχοντας οικισμό με ισοδύναμο πληθυσμό άνω των 2000 κατοίκων δεν εντάσσεται στην κατηγορία Γ, σύμφωνα με την εγκύκλιο του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, για να χρηματοδοτηθεί και το έργο του ΒΙΟΚΑ από πόρους του ΕΣΠΑ. Τώρα έχουμε πλέον την δυνατότητα να παρακάμψουμε αυτό το εμπόδιο και να διεκδικήσουμε άμεσα το ποσόν των 3.500.000 Ευρώ περίπου για την κατασκευή των κεντρικών συλλεκτήρων αγωγών και επίσης το ποσόν των 4.000.000 Ευρώ περίπου για την κατασκευή των δικτύων στους οικισμούς που έχουν οριστικές μελέτες. Ο Δήμος Αυλώνος έχει σήμερα ώριμες μελέτες για έργα αποχέτευσης ύψους περίπου 7.500.000 Ευρώ, την ίδια στιγμή που Δήμοι με προτεραιότητα λόγω οικισμού άνω των 2000 κατοίκων ή τουριστικοί Δήμοι δεν έχουν έτοιμες μελέτες ενώ βρίσκονται σε κατηγορία προτεραιότητας.
Έχουμε ήδη αποσπάσει τα εύσημα των αρμοδίων υπηρεσιών διότι, κόντρα στο κυνήγι των εύκολων έργων, δεσμεύσαμε τις πιστώσεις του ΘΗΣΕΑ για έργα υποδομής και μάλιστα για έργα Αποχέτευσης, όπως ο ΒΙΟΚΑ και το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης της Οκτωνιάς. Είμασταν σταθερά προσηλωμένοι στην επιλογή μας διότι ανοίξαμε τον δρόμο για να γίνει πράξη το μεγάλο όραμα της τοπικής κοινωνίας, να αποκτήσει η περιοχή του Δήμου Αυλώνος σύγχρονες Υποδομές προστασίας του Περιβάλλοντος και βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Η επιλογή μας μπορεί τελικά να μην είναι αποδοτική στην «αγορά» του πολιτικού οφέλους αλλά σίγουρα είναι αποδοτική για την ποιότητα ζωής των πολιτών μας.
Το έργο αυτό και το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ είναι τα δύο μεγάλα έργα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής που σημάδεψαν την τρέχουσα θητεία μας. Είμαστε περήφανοι που παραδίδουμε τον Δήμο Αυλώνος στον νέο «Καλλικρατικό» Δήμο με εξασφαλισμένη την «προίκα» των βασικών υποδομών του.

Τέλος, από οποιαδήποτε θέση ευθύνης και εάν βρεθούμε τα επόμενα χρόνια, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου έχουμε δεσμευτεί στην πολιτική μας συνείδηση ότι θα παρακολουθούμε την εκτέλεση του μεγάλου αυτού έργου αλλά και την προώθηση και εκτέλεση των αναγκαίων συνοδών έργων. Σήμερα ξεκινά μία νέα συναρπαστικότερη εποχή στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας. Οφείλουμε να είμαστε παρόντες είτε ως αιρετοί είτε ως ενεργοί πολίτες.
Τέλος χαίρομαι διότι ο ανάδοχος με διαβεβαίωσε ότι τα συνεργεία θα στελεχωθούν με ντόπιους επαγγελματίες και συνεπώς το έργο αυτό θα επιφέρει επιπλέον πόρους στην τοπική κοινωνία ιδιαίτερα στην δύσκολη εποχή που ζούμε σήμερα. Εξάλλου η κατασκευή των έργων υποδομής είναι ένα χρήσιμο αντίδοτο στην οικονομική κρίση.
Καλώ τους πολίτες του Δήμου Αυλώνος να παρακολουθούν και να ενδιαφέρονται για την πορεία αυτού του έργου και των υπολοίπων συνοδών έργων. Και με αυτό το έργο ο Δήμος Αυλώνος ξεχωρίζει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου