Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Αδελφοποίηση δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού και δήμου ΒΡΑΤΣΑΡ Βελιγραδίου Σερβίας

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, στο ξενοδοχείο IRIS της Λουτρόπολης της Αιδηψού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Δημάρχου  Ιστιαίας- Αιδηψού  Ελένης Ευσταθίου και του αντιπροσώπου του ταξιδιωτικού γραφείου Falcon Art Tours της Σερβίας Zivorad Davidovic.
Ο κ. Davidovic έφερε μήνυμα αδελφοποίησης του Δήμου Βράτσαρ (σερβικά: Врачар), ενός από τους δεκαεπτά ισχυρούς Δήμους του Βελιγραδίου Σερβίας και από τους τρεις που αποτελούν την κεντρική περιοχή της πόλης, με τον Δήμο μας.
Αντηλλάγησαν πληροφορίες για το έντονο ενδιαφέρον του ταξιδιωτικού γραφείου Falcon Art Tours και του Δήμου Βράτσαρ, ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν άμεσα οι πρώτες εργασίες και οι στοχευμένες επαφές με σκοπό τον Μάιο να πραγματοποιηθεί η αδελφοποίηση των δύο Δήμων.
Επίσης στη συνάντηση παρευρέθησαν οι, ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Kοκαλιάρης Άκης, η γραμματέας του συλλόγου ξενοδόχων  Κάπα Στρατούλα, η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αιδηψού Μαραβέλλη Δέσποινα, η ταμίας του εμπορικού συλλόγου Αιδηψού Θεοδοσίου Γιάννα, ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού σε θέματα τουρισμού Βλαχοστέργιος Κώστας και δύο μεταφραστές του ταξιδιωτικού γραφείου.
Με έκταση μόλις 734 στρέμματα ο Δήμος Βράτσαρ είναι ο μικρότερος Δήμος της πόλης και της Σερβίας, αλλά και ο πιο πυκνοκατοικημένος. Είναι από τις πιο ακριβές περιοχές του Βελιγραδίου, και έχει το υψηλότερο ποσοστό των κατοίκων με πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε σύγκριση με όλους τους άλλους Σερβικούς Δήμους. Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Βελιγραδίου ο Ναός του Αγίου Σάββα που βρίσκεται εκεί. Το όνομα Βράτσαρ προέρχεται από τη σερβική λέξη Vrac που σημαίνει «θεραπευτής». Η Βράτσαρ βρίσκεται στην κορυφή του οροπεδίου Βράτσαρ και παρά τη μικρή της έκταση απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το κέντρο του Βελιγραδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου