Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Βασίλης Δεμερτζής: Ο «Εξολοθρευτής του χρέους» στο Επιμελητήριο




Τη  άποψη του για όσα ειπώθηκαν από μεριάς του Νίκου Μαυραγάνη στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Ευβοιας καταθέτει με επιστολή του ο Βασίλης Δεμερτζής.  


Όλα προμήνυαν ότι η ετήσια τελετή της κοπής της πίτας του Επιμελητηρίου της Εύβοιας θα είχε πανηγυρικό χαρακτήρα χωρίς κομματικές παρεμβάσεις και προβολές. Η βράβευση αξιόλογων επιχειρηματικών δράσεων άλλωστε προεξοφλούσε κλίμα αριστείας και επιχειρηματικότητας.

Κόντρα στο κλίμα αυτό ήρθε η παράφωνη ομιλία του Νίκου Μαυραγάνη, «βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την συνιστώσα των ΑΝΕΛ», στην οποία με αόριστες κατηγορίες πλέκοντας ανίερα σενάρια συνομωσίας αλλοτρίωσε το χαρακτήρα και το σκοπό της εκδήλωσης.

Ο λαϊκισμός και η αλαζονεία του βουλευτή εκδηλώθηκαν χωρίς κανένα μέτρο και σεβασμό στο ακροατήριο με αποτέλεσμα την αγανάκτηση πολλών ακροατών και μελών της διοίκησης. Ο παροξυσμός της μακράς ομιλίας δεν είχε όριο όπως και οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί, η έλλειψη σοβαρής επιχειρηματολογίας αλλά πάνω από όλα οι φαιδρές εξαγγελίες του για το επονείδιστο χρέος και το «διάγγελμα» για την κατάργησή του.  

Φυσικά πολλοί αναρωτήθηκαν αν μιλούσε για τα χρέη αυτού που κοιτούσε την ώρα που μιλούσε, σε κάθε περίπτωση όμως προσπαθούσε με αγωνία να πείσει το ακροατήριο ότι «κατόπιν ενεργειών του» θα εξαφανισθούν οι δανειστές και τα μνημόνια.

Τα ίδια έλεγε και πριν λίγες μέρες στην Ηλεκτρομηχανική της Κύμης όταν εμφανίστηκε με θράσος και ισχυρίστηκε πάλι ότι κατόπιν ενεργειών του εξοφλήθηκαν οι καθυστερημένοι μισθοί των εργαζομένων. Δεν ανέφερε βέβαια ότι η έγκριση της πληρωμής και η πρώτη δόση δόθηκαν από τη προηγούμενη κυβέρνηση το Δεκέμβρη του 2014 και ότι λόγο προκήρυξης των εκλογών καθυστέρησε η εξόφληση των εργαζομένων.

Το Επιμελητήριο της Εύβοιας δεν χρειάζεται τον κ. Μαυραγάνη με τις μονολιθικές απόψεις του για να βρει το δρόμο του. Ούτε οι κομματικές παρεμβάσεις «ημετέρων» θα του δώσουν το ρόλο που του λείπει. Δεν έχει ανάγκη πατρώνους για να συναντήσει Πρεσβευτές ή ακολούθους αρκεί ένα τηλέφωνο στη οποιαδήποτε Πρεσβεία.     

Ένας θεσμός όπως το Επιμελητήριο που αναζητά το δρόμο του στην εποχή της κρίσης δεν του ταιριάζει ο ρόλος του κομματάρχη. Είναι στο χέρι των μελών και της διοίκησης να αναδείξουν το νέο θεσμικό του ρόλο στην Εθνική οικονομία και την Επιχειρηματικότητα της Εύβοιας.                     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου