Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Καρφιά Παπακωνσταντίνου σε Βενιζέλο

Απάντηση στον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο ο οποίος ανέφερε ότι αποδέχθηκε να ενσωματώσει στο Μεσοπρόθεσμο προτάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες ο προκάτοχός του δεν είχε συμφωνήσει με την τρόικα, έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Το Μεσοπρόθεσμο που τέθηκε προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο είχε απολύτως συμφωνηθεί με την τρόικα και σας παραπέμπω και σε επίσημες δηλώσεις τόσο από την ΕΕ όσο και από το ΔΝΤ για τη βεβαιότητα εκταμίευσης της πέμπτης δόσης» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου αποφεύγει να δώσει συμβουλές στον διάδοχό του, σημειώνοντας όμως ότι ο κ. Βενιζέλος «έχει ήδη αντιληφθεί από πρώτο χέρι τη δυσκολία του εγχειρήματος» αφού, όπως προσθέτει με νόημα, «πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις πραγματικά».

«Δεν υπάρχει σημαντικότερος αυτή τη στιγμή στόχος από το να κρατήσουμε τη χώρα ζωντανή, να συνεχίσει να λειτουργεί και να μη χρειαστεί να βιώσει τις επιπτώσεις μιας στάσης πληρωμών» ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων.
Για τα νέο του καθήκοντα ανέφερε ότι «η δουλειά στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συνεχίζεται βασιζόμενη στην πολύ σημαντική δουλειά που είχε ήδη γίνει από την Τίνα Μπιρμπίλη. Για μένα η πράσινη ανάπτυξη είναι πρώτα απ΄ όλα ανάπτυξη και για την ακρίβεια θεωρώ ότι είναι ο κατ΄ εξοχήν τομέας με δυνατότητες να δώσει άμεσα μια ώθηση στην οικονομία μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου