Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αύξηση αφορολόγητου για όσους έχουν παιδιά

Αλλαγές στο παρά πέντε πραγματοποίησε στο φορολογικό νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αυξάνοντας το όριο του αφορολόγητου για όσους έχουν παιδιά και διευρύνοντας τον αριθμό όσων θα θιγούν από την έκτακτη εισφορά 5%.

Ειδικότερα, το ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ (1.500 πριν τα νέα μέτρα) για ένα παιδί, κατά 4.000 ευρώ (3.000 ευρώ πριν) για δύο παιδιά, κατά 12.500 ευρώ (11.500 ευρώ) για τρία παιδιά, ενώ για όσους έχουν από τέσσερα παιδιά και πάνω το αφορολόγητο όριο διευρύνεται κατά 2500 ευρώ(2000 ευρώ πριν) για κάθε επιπλέον παιδί.

«Το αποτέλεσμα είναι μια πάρα πολύ σημαντική ελάφρυνση των οικογενειών που έχουν παιδιά και ιδίως των πολύτεκνων», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι για τους ανάπηρους το επίδομα που λαμβάνουν δεν θα προσμετράται για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς.

Τέλος, το ανώτατο κλιμάκιο 5% της έκτακτης εισφοράς θα κληθούν να πληρώσουν επίσης και οι διοικητές των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που διορίζοντα άμεσα ή έμμεσα από το κράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου