Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μπάχαλο η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με την τρόικα

Ένταση στην κυβέρνηση για την παρουσία του συνεργάτη του πρωθυπουργού στην πρώτη σύσκεψη με την τρόικα. Μπαράζ τηλεφωνημάτων ανάμεσα σε Χαριλάου Τρικούπη και Μαξίμου για να λυθεί η παρεξήγηση. 

Εικόνα «μπάχαλου» εμφανίζει η κυβέρνηση, με το «καλημέρα» της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Σήμερα, στην πρώτη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους επικεφαλής των ελεγκτών, πραγματοποιήθηκε «εμφύλιος»,
λόγω της συμμετοχής στην διαπραγμάτευση του συνεργάτη του πρωθυπουργού, Χρύσανθου Λαζαρίδη.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, ο ΥΠΟΙΚ έδιωξε τον κ. Λαζαρίδη από την αίθουσα, υποστηρίζοντας πως δεν είναι πρέπον να συμμετέχουν κομματικά στελέχη στην διαπραγμάτευση, παρά μόνο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως προηγήθηκε τηλεφώνημα του κ. Χαρδούβελη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ε.Βενιζέλο, όπου του ζήτησε να μην βρίσκονται στην αίθουσα αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων της κυβέρνησης. Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε θετικός και ενημέρωσε τους κκ Πρωτόπαπα και Πιερρακάκη ότι δεν θα είναι στην διαπραγμάτευση.
Ωστόσο, η παρουσία του κ. Λαζαρίδη προκάλεσε αναταραχή και ακολούθησε μπαράζ τηλεφωνημάτων για να λυθεί η παρεξήγηση. Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χαρδούβελης τηλεφώνησε ξανά στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον Α.Σαμαρά. Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει τελικώς ο Χ.Λαζαρίδης, τον οποίο συνόδευσαν προς την έξοδο τόσο ο έτερος σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Παπασταύρου, που μετείχε στη διαπραγμάτευση, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομιών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, με την παρουσία του ΥΠΟΙΚ, αλλά και του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη.
Εκνευρισμός στο Μαξίμου
Οι παραπάνω διαρροές από τη Χαριλάου Τρικούπη έχουν προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο αποδίδει το θέμα του ανέκυψε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λόγω της απουσίας στελεχών του κόμματος από τη διαπραγμάτευση.
Η επίσημη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι «στον βαθμό που γνωρίζουμε δεν ετέθη θέμα από κανέναν για τον κ. Λαζαρίδη. Επιπλέον ο κ. Λαζαρίδης δεν είναι κομματικό στέλεχος, είναι κυβερνητικό στέλεχος και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας. Άλλωστε είναι εκείνος που έχει αναλάβει να παρακολουθεί τα μαθηματικά του χρέους με συμφωνία και του κ. Βενιζέλου, συνεπώς είναι απαραίτητος σε κάποιο στάδιο τουλάχιστον των συζητήσεων».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών και του ζήτησε να βγει ανακοίνωση από το γραφείο του που να ξεκαθαρίζει ότι δεν ετέθη θέμα για τον κ. Λαζαρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου