Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ψήφο εμπιστοσύνης ζητάει η κυβέρνηση


Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει στη Βουλή η κυβέρνηση όπως αποφασίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στη συνάντηση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου .
      
Η δικομματική κυβέρνηση αποφάσισε το απόγευμα της Τετάρτης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως το αίτημα θα κατατεθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής. Η απόφαση πάρθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.
Εν τω μεταξύ, όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, και σύμφωνα με δήλωση της κ. Βούλτεψη: «Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015».
Η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων:
Ν.Δ.: 126 βουλευτές
ΣΥΡΙΖΑ: 71
ΠΑΣΟΚ: 28
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 13
Χρυσή Αυγή: 16
Δημοκρατική Αριστερά: 10
ΚΚΕ: 12
Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές: 15
Ανεξάρτητοι: 9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου