Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Η κρίση ήρθε και στο μεγαλύτερο κλάδο...

 Δεν λύνεται όμως με Ταρζανιές και με ενέργειες των δεκαετιών 1980-2000
Οι επιλογές της κυβέρνησης να εν μέσω κρίσης με τους μαθητευόμενους μάγους της ηγεσίας ορισμένων υπουργείων να στοχοποιήσουν τον ποιο μεγάλο κλάδο αν όχι και τον μοναδικό κλάδο ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας έφερε κρίση στην οικοδομή σχεδόν σε σημείο υπό το μηδέν.
Το αποτέλεσμα είναι, οι τρεις τσιμεντοβιομηχανίες να έχουν μείωση της παραγωγής μέχρι 60% και να απειλούν με απολύσεις το προσωπικό. Από την άλλη ,η πολιτική που εφάρμοσαν αυτές οι εταιρείες ήταν στα όρια της νομιμότητας σχετικά με την δημιουργία καρτέλ. Υψηλές τιμές τσιμέντου και εναρμονισμένες, στραγγάλισμα των μικρών τοπικών επιχειρήσεων σκυροδέματος και των λατομείων με στόχο να περάσουν στα χέρια τους.
Αυτά πάντα με τις ευλογίες τόσο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, κυβερνήσεις που σχεδόν παρανομούσαν σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Εστι σήμερα εν μέσω κρίσης και ενώ η ΕΕ επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση τσιμέντου, πολλοί μικρή παραγωγή σκυροδέματος στρέφονται προς το εισαγόμενο να μειώσουν τα κόστη τους και να σωθούν από την πολιτική τιμών που τους επιβάλλουν οι τσιμεντοβιομηχανίες.
Βλέποντας οι τσιμεντοβιομηχανίες, ότι αναπτύσσεται ένα κύμα εισαγωγής τσιμέντου Ρόδος, Κρήτη, Νησιά, Αθήνα Καβάλα σχεδόν παντού, άρχισα να πανικοβάλλονται και ξέροντας ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, βάζουν τους εργαζόμενους με τα στήθη τους στην πρώτη γραμμή. Οι εργαζόμενοι όμως όλα αυτά τα χρόνια ήταν απόντες, από τις πολιτικές των εταιρειών τους σε βάρος μικρών τοπικών επιχειρήσεων με την τιμή του τσιμέντου. Σήμερα είδα ότι απειλούνται είναι όμως αργά γιατί τα… 
Τα ερωτήματα δεν είναι αν έρχεται τσιμέντο από την Τουρκία ή από άλλες χώρες,. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά και έχουν να κάνουν με πολιτικές και απουσίες χρόνων.
Αν το τσιμέντο έρχεται νόμιμα ή όχι και επειδή ξέρουμε ότι έρχεται νόμιμα, καλά θα κάνουν τα παλικάρια να αφήσουν τις «Ταρζανιές» μην φάμε καμιά λυπητερή από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τότε το πρόστιμό δεν θα το πληρώσουν αυτοί αλλά ο Ελληνικός Λαός και τότε θα πρέπει θα γελάσει και το....
Τόσα χρόνια γιατί δεν μιλούσαν για το καρτέλ που έχουν κάνει οι Ελληνικές Τσιμεντοβιομηχανίες και πούλαγα το τσιμέντο στην Ελλάδα ποιο ακριβά από ότι το πουλούσα στην Ευρώπη;
Το Τσιμέντο σήμερα το εισάγουν Έλληνες και για να το εισάγουν κάτι ξέρουν και αυτό που ξέρουν είναι ότι η τιμή του Ελληνικού έχει 105€/τον περίπου και του Τούρκικου 65€/τον, και επομένως τους συμφέρει εν μέσω κρίσης να το εισάγουν. 
Το ερώτημα είναι γιατί δεν κάνουν αναπροσαρμογή της τιμής του τσιμέντου οι Ελληνικές Τσιμεντοβιομηχανίες και δεύτερο γιατί δεν έρχονται σε ειδική συμφωνία με τις εταιρείες σκυροδέματος; Ώστε να αποτραπεί η εισαγωγή;
Απλά γιατί η λογική τους ήταν πάντα να κλείσουν και να στραγγαλίσουν τις τοπικές μικρές εταιρείες και να περάσει ο έλεγχος σε αυτές και τότε θα έβλεπε ο  Ελληνας αν έκανε σπίτι.
Αλήθεια γιατί δεν έβγαλα μία ανακοίνωση (κοινός έκανα μόκο), όταν η ΑΓΕΤ στραγγάλισε και έκλεισε τοπικό σκυρόδεμα. 
Οι Εργαζόμενοι των καρτέλ (τσιμεντοβιομηχανιών) πρέπει να μάθουν να στηρίζουν και τους μικρούς τοπικούς επιχειρηματίες, γιατί τα λεφτά αυτών μένουν στο τόπο που δραστηριοποιούνται, αντίθετα των εταιρειών φεύγουν και πάνε είτε Αθήνα είτε Γαλλία, ακόμη και ο ΦΠΑ καθαρίζεται Γαλλία .
Αυτά προς το παρών γιατί εμείς κατανοούμε τα προβλήματα και τις απειλές που δέχονται από της εταιρείες τους, που τους λένε κάντε κάτι γιατί θα σας σκολάσουμε , αλλά το νόμισμα έχει και την άλλη όψη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου