Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΔΟΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ!


Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς η ελληνική κοινωνία έζησε το μοναδικό φαινόμενο για χώρα του πολιτισμένου κόσμου οι μαθητές να μην έχουν σχολικά βιβλία. 
Η Υπουργός Παιδείας περιορίστηκε στη διατύπωση μιας απλής συγγνώμης και ταυτόχρονα υποσχέθηκε ότι το σύνολο των βιβλίων θα βρίσκεται στα σχολεία έως τις 15 του Οκτώβρη.
Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη. Βρισκόμαστε στις αρχές του Δεκέμβρη και τα περισσότερα βιβλία ακόμη δεν έχουν φτάσει στα σχολεία.

Κανείς δεν είχε τη στοιχειώδη ευαισθησία να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση:
·    Καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ως αποκλειστικά υπεύθυνη για την πρωτοφανή κατάντια του Δημόσιου Σχολείου. Θα πρέπει να καταλάβει όλη η κοινωνία ότι η μόρφωση της νέας γενιάς θυσιάζεται στο βωμό των μνημονίων και των περικοπών. Το σχολικό βιβλίο που διανέμεται δωρεάν είναι απαραίτητο εργαλείο για τη εκπαιδευτική κοινότητα.
·    Απαιτεί την άμεση διανομή των σχολικών βιβλίων. Να σταματήσει επί τέλους η κοροϊδία και ο εμπαιγμός. Τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας είναι αδιαπραγμάτευτα.
·   α συνεχίσει να αναδεικνύει το θέμα, σαν μια πτυχή των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσα από σειρά εκδηλώσεων πανελλαδικά που στόχο θα έχουν τη συγκρότηση ενός μετώπου πνευματικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων που θα αποκαλύπτει τη δραματική κατάσταση και παράλληλα θα αγωνίζεται για μια πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, χωρίς εκπτώσεις και περικοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου