Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΠΕ: Συμπεράσματα από τις επαφές με τους κοινοτικούς αξιωματούχους

H ταχύτερη υλοποίηση των 181 έργων του ΕΣΠΑ από τις περιφέρειες είναι ένα «ισχυρό φάρμακο» στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας. 
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν από κοινού η αντιπροσωπεία των περιφερειαρχών και κορυφαίοι κοινοτικοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες το τριήμερο 28-30 Νοεμβρίου.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Αριστείδης Γιαννακίδης, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, γενικοί γραμματείς αποκεντρωμένων διοικήσεων και δήμαρχοι, προσκεκλημένοι των ευρωβουλευτών Γιώργου Σταυρακάκη και Γιώργου Χατζημαρκάκη.
Οι περιφερειάρχες Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης και Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκπροσωπήθηκαν από αντιπεριφερειάρχες.
Συναντήθηκαν με τον  Όλι Ρεν, τον επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, την επίτροπο Θαλάσσιας Πολιτικής Μαρία Δαμανάκη, τον επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας Μάρτιν Σουλτς, τον επικεφαλής της ομάδας του Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ, τον επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ, τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Χοστ Ράϊχενμπαχ, ευρωβουλευτές και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, ο πρόεδρός της «κατά τη διάρκεια των επαφών με όλους τους κοινοτικούς αξιωματούχους επιχείρησε αφενός να αμβλύνει την άσχημη εικόνα που υπάρχει για την Ελλάδα και αφετέρου να θέσει τους ευρωπαίους προ των ευθυνών τους για τις εξελίξεις.
»Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι από την πλευρά τους αναγνώρισαν τις προσπάθειες της χώρας, δήλωσαν ανοιχτοί στη συνεργασία και στην παροχή τεχνικής υποστήριξης προς τις περιφέρειες για την ταχύτερη απορρόφηση των κονδυλίων και εξήραν το ρόλο των περιφερειών στην προσπάθεια για ανάπτυξη».
http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου