Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Παγώνης για παρκινγκ:

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Θανάση Ζεμπίλη, απέστειλαν οι Χρήστος Δ. Παγώνης, Διαμαντής Καρκαντελίδης, Κατερίνα Καζάνη, , Γιάννης Αδάμ, Γιώργος Ψύχας, Βασίλης Τουχτίδης, Γιώργος Γιαννούκος,  Χρ. Καρυστινός, Γιώργος Κωστάλας, Γιώτα Οκτωνιάτη, Δημήτρης Παπαποστόλου, Γιάννης Βελής, σχετικά με τα παρκινγκ. «Κύριε Δήμαρχε, Τα δύο υπαίθρια Parking του Δήμου Χαλκιδέων (όπισθεν του Δικαστικού Μεγάρου και δίπλα από το κεντρικό κατάστημα της ΕΤΕ) έχουν σφραγιστεί πλέον του πενταμήνου και έχει διακοπεί η λειτουργία τους, επειδή
δεν είχαν άδειας λειτουργίας, με αποτέλεσμα ο Δήμος Χαλκιδέων να στερείται σημαντικών οικονομικών πόρων, που η συγκυρία τους καθιστά εξαιρετικά πολύτιμους για τη λειτουργία του.
Μέχρι το έτος 2005 (ΙΟΥΛΙΟΣ 2005) το Parking της οδού Καραμουρτζούνη (όπισθεν του Δικαστικού Μεγάρου) λειτουργούσε με άδεια που είχε εκδοθεί στο όνομα ιδιώτη.
Την 12-11-2008 εκδόθηκε άδεια ίδρυσης υπαίθριου  Parking  56 θέσεων στο όνομα της Δημοτικής επιχείρησης ΔΗΚΕΣΑ, η οποία άδεια έληξε τον Μάιο του 2009(12-5-2009), χωρίς ο Δήμος Χαλκιδέων να υποβάλλει αίτημα για άδεια λειτουργίας, αν και στην απόφαση ίδρυσης ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι «….χωρίς άδεια λειτουργίας ο υπαίθριος σταθμός δεν μπορεί να λειτουργήσει».
Μέχρι το έτος 2004  το Parking της οδού Ελ. Βενιζέλου (δίπλα από το κεντρικό κατάστημα της ΕΤΕ) λειτουργούσε με άδεια που είχε εκδοθεί στο όνομα ιδιώτη.
Την 17-11-2008 εκδόθηκε άδεια ίδρυσης υπαίθριου  Parking  32 θέσεων στο όνομα της Δημοτικής επιχείρησης ΔΗΚΕΣΑ, η οποία άδεια έληξε τον Μάιο του 2009(17-5-2009), χωρίς ο Δήμος Χαλκιδέων να υποβάλλει αίτημα για άδεια λειτουργίας, αν και στην απόφαση ίδρυσης, επίσης, ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι «….χωρίς άδεια λειτουργίας ο υπαίθριος σταθμός δεν μπορεί να λειτουργήσει».
Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, τόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού όσο και κατά τη συζήτηση του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου, ότι τα Parking κινδυνεύουν να κλείσουν δεν προβήκατε σε κάποια ενέργεια προκειμένου να αποτρέψετε αυτή την πολύ άσχημη για το Δήμο εξέλιξη.
Αντίθετα, με περίσσεια ευκολία και σιγουριά μας διαβεβαιώνατε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.
Υποσχόσασταν στους απολυμένους του εργοστασίου ΔΑΡΙΓΚ, ότι η Δημοτική επιχείρηση ΔΗΚΕΣΕ, που διαχειρίζεται τα Parking, αποτελεί τη ναυαρχίδα του Δήμου και μέσω αυτής θα υποβάλατε αίτημα δανειοδότησης προκειμένου να αποκτηθεί από το Δήμο το οικόπεδο των εγκαταστάσεων της τέως  επιχείρησης ΔΑΡΙΓΚ.
Δυστυχώς η ναυαρχίδα οδηγήθηκε σε ξέρα, προφανώς από έλλειψη προσανατολισμού του «Καπετάνιου».
Παρακαλούμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να μας γνωρίσετε σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ώστε ο Δήμος να επαναλειτουργήσει τα δύο αυτά Parking που εκτός από σημαντικό έσοδο που αποφέρει η λειτουργία τους συμβάλουν στον περιορισμό του σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης, τις ώρες αιχμής.»
                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου