Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μ. Ρος: «Σημίτης και Παπαδήμος γνωρίζουν καλά την Goldman Sachs»

Γιατί ο Λουκάς Παπαδήμος, ο Μάριο Μόντι και ο Μάριο Ντράγκι δεν έχουν ποτέ εξηγήσει τι ακριβώς έκαναν στο παρελθόν με την Goldman Sachs διερωτάται ο δημοσιογράφος της Le Monde και συντάκτης του πρόσφατου άρθρου «Κυβερνήσεις Goldman Sachs σε Ελλάδα και Ιταλία», Μαρκ Ρος.
Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο Ρος υποστηρίζει ότι ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι η Goldman τοποθετεί τους ανθρώπους της στην κορυφή των κυβερνήσεων, καθώς αυτό που έθεσε είναι ένα ηθικό ζήτημα.
«Ο Μάριο Ντράγκι, ο Μάριο Μόντι και ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έχουν εξηγήσει τι έκαναν στο παρελθόν με την Goldman Sachs. Αυτό ρωτώ. Δεν λέω ότι είναι διεφθαρμένοι, υποθέτω πως όχι, δεν λέω ότι είναι κακοί άνθρωποι ή κακοί ηγέτες, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Επειδή για να δουλέψεις με την Goldman Sachs πρέπει να είσαι εξαιρετικά ικανός. Απλώς ρωτώ γιατί δεν ξεκαθαρίζουν δημόσια τη θέση τους», αναφέρει. Επίσης, αναφερόμενος στα swaps της κυβέρνησης Σημίτη, ο Ρος υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήταν υποχρεωμένος να συνεργαστεί με την αμερικανική τράπεζα, στόσο την πλήρωσε πολλά για να «μαγειρέψει» τα βιβλία και να πει ψέματα για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος. Απαντώντας στο άρθρο του Κώστα Σημίτη στη Le Monde, ότι οι καταγγελίες για το μαγείρεμα των στοιχείων με τα οποία η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ είναι αβάσιμες, ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι ακόμη κι αν τα swaps δεν αφορούσαν την περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ, «η Ελλάδα εξαπάτησε με τη βοήθεια της Goldman Sachs την Ευρώπη σχετικά με τους λογαριασμούς της, εκμεταλλευόμενη τη δυσλειτουργία της Eurostat». Για να διερευνηθεί η υπόθεση, ο Ρος εκτιμά ότι θα πρέπει να συσταθεί μια επιτροπή αληθείας, που να ανακαλύψει το τι συνέβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου