Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ!!!!


Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Χαλκίδας. Στο Φεστιβάλ προβλήθηκα  συνολικά 82 μικρού και μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ. Απονεμίθηκα 11 βραβεία, τα οποία αθλοθετεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας, καθώς επίσης και ένα βραβείο στη μνήμη του ντοκιμαντερίστα Γιώργου Κολόζη.
 Από την πόλη της Χαλκίδας και τις αίθουσες προβολής έδωσαν το παρόν μεγάλοι σκηνοθέτες και λαμπρά ονόματα της 7ης Τέχνης διασφαλίζοντας τη συνέχεια αυτού του πολύ σημαντικού για την περιοχή μας θεσμού. Αναλυτικό αφιέρωμα στο Φεστιβάλ, με συνεντεύξεις από μεγάλους σκηνοθέτες παρουσίασε η Ιωάννα Μουτσανά στην εκπομπή ΣΤΟΠ ΚΑΡΕ.
Τα “ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ" απέσπασαν το βραβείο καλύτερου ελληνικού ντοκιμαντέρ αλλά και το βραβείο μοντάζ. Περήφανη η Λουκία Ρικάκη και με το δίκιο της γράφει στο Facebook της:
“Βραβευονται τα ονειρα?
ειμαι η κυρια που βγαζει καμερα!
οπως λεει στην ταινια ο ηρωας μου ο Ραφαελλος ο μικρος 8 χρονος Γεωργιανος…
οι ανεξαρτητοι κινηματογραφιστες ειμαστε κυριες και κυριοι που βγαζουμε την καμερα μας ως το μοναδικο μας οπλο στην ευτελεια
και με τουτο φτιαχνουμε εικονες για την ομορφια της ζωης
γιατι κατά πως λεει ο ποιητης
«εμεις τη θεμε τη ζωη πηγαινουμε μπροστά και χαιρετούμε τα πουλιά της που μισευουνε…ειμαστε από καλη γενια»
από καλη γενιά είναι και ο 13 χρονος Αντρεας που λεει στην ταινια « αυτοι που είναι ο εαυτος τους δεν θελουν να είναι τελειοι οι αλλοι θελουν!»
Με τουτα και με εκεινα πηραμε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΝΤΑΖ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ..
μπορει να μην ειμαστε τελοιοι αλλα ειμαστε ο εαυτος μας και ευχαριστουμε την κριτικη επιτροπη που το αναγνωρισε” …

Ενας θεσμός που πρέπει να ανδρωθεί και να μείνει στη Χαλκίδα, γιατί είναι ένας θεσμός που πιθανό στα 10 χρόνια θα είμαστε όλοι υπερήφανοι για την πόλη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου