Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας Στην Κύμη, το Αλιβέρι και τα Κριεζά

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Εύβοια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010 την Κύμη.Πρώτος σταθμός του κ. Χειμάρα, η επίσημη επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας & Σκύρου.
Το Νοσοκομείο της Κύμης ήταν ο δεύτερος σταθμός του, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή του κ. Γουρνή και τον Πρόεδρο του Επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου κ. Μιχαηλίδη.
Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο στη λειτουργία του και λόγω του περιορισμένου αριθμού προσωπικού.
Ο κ. Χειμάρας τόνισε ότι το Νοσοκομείο Κύμης είναι ζωτικής σημασίας και η καλή λειτουργία του είναι απόλυτα αναγκαία καθώς λόγω του κάκιστου οδικού δικτύου είναι δύσκολη η πρόσβαση στο πλησιέστερο οργανωμένο Νοσοκομείο, της Χαλκίδας, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των πολλών επισκεπτών.
Επόμενος σταθμός του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ήταν η Ηλεκτρομηχανική, μια μονάδα παραγωγής σε αδράνεια, όπου οι 70 εργαζόμενοι και εργαζόμενες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να οδηγηθούν στην ανεργία, με το κλείσιμο της Μονάδας. Ο κ. Χειμάρας δεσμεύτηκε ότι σε κάθε τους ανάγκη θα είναι στο πλευρό τους και ότι έχουν την υποστήριξη του, στην προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας.
Στη συνέχεια ο κ. Χειμάρας στην αγορά της Κύμης στην επαφή του με τους πολίτες και τους καταστηματάρχες της Κύμης άκουσε με προσοχή προβλήματα και ζητήματα που τους απασχολούν.
Στο Αλιβέρι ο κ. Χειμάρας επικεντρώθηκε στις μεγάλες παραγωγικές μονάδες του Νομού. Κατ’ αρχήν επισκέφθηκε τη Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής στο Αλιβέρι, όπου μιλώντας στους εργαζομένους τους διαβεβαίωσε για τους στενούς δεσμούς του με τη ΔΕΗ, αφού υπήρξε εργαζόμενός της επί πολλά έτη και εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρόταση για δημιουργία 2ης μονάδας παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο, πρόταση την οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διατυπώνουν.
Στη συνέχεια συναντήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ με το Προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων και με το Διευθυντή της Μονάδας παραγωγής τσιμέντου, από τους οποίους ενημερώθηκε για τη δύσκολη περίσταση που διέρχεται η αγορά του τσιμέντου και που οδήγησε στη διακοπή εργασιών της για περισσότερες από δέκα ημέρες έως και σήμερα. Από την πλευρά του ο κ. Χειμάρας δήλωσε αλληλέγγυος προς τους εργαζόμενους.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Χειμάρας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Σταμάτη Γκάβαλη και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, Επισκέφθηκε το Δύστο και τα Κριεζά όπου συναντήθηκε με πολίτες, συνομίλησε μαζί τους και άκουσε τα προβλήματα που τους απασχολούν κυρίαρχα των οποίων είναι η έλλειψη έργων υποδομής που ενισχύουν την ποιότητα ζωής τους και βελτιώνουν την καθημερινότητά τους, όπως το Οδικό Δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου