Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Αρνήθηκε ο Γραμματέας της ΝΕ να ενημερώσει την ΝΕ για την λίστα που έστειλε και αν είναι σύμφωνη με την εγκύκλιο ή καλύπτει κάποιος άγρια κόντρα και για αυτό το θέμα.


Λίστες με στελέχη τα οποία παραπέμπονται με το ερώτημα ακόμη και της διαγραφής από τα πειθαρχικά όργανα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχουν ήδη διαβιβαστεί στην Αθήνα.
Παράλληλα το τελευταίο διάστημα, με βάση την εικόνα η οποία διαμορφώνεται σε ένα καθεστώς σύγκρουσης, δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλες παραπομπές πέραν αυτών που έχουν ήδη ζητηθεί και έχουν σταλεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. . Έτσι το τελευταίο διάστημα που κορυφώνεται μια αντιπαράθεση σε σχέση με τις αιτίες της εκλογικής ήττας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στον νομό έχουν ανέβει ιδιαίτερα οι τόνοι και δεν αποκλείεται να δούμε το επόμενο διάστημα, ακόμη και παραπομπές.
Ήδη στα χέρια του κ. Ανωμερίτη βρίσκονται τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών, της  Νομαρχιακής ή Περιφερειακής  Επιτροπής τα οποία δεν στήριξαν και εμφανώς συμμετείχαν σε άλλα ψηφοδέλτια πέραν εκείνων που είχε στηρίξει το ΠΑ.ΣΟ.Κ..
Σύμφωνα με την κατευθυντήρια οδηγία νούμερο 74 που έχει κοινοποιηθεί στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την 21η Οκτωβρίου ζητούσε μέχρι 30 Οκτωβρίου να έχει στα χέρια της η ΕΚΑΠ όλα τα στοιχεία που αφορούν συμπεριφορές κομματικών στελεχών σε επίπεδο αιρετών οργάνων.
Σύμφωνα με την συγκεκριμένη οδηγία καλούσε τα κομματικά όργανα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «να μας γνωρίσετε μέχρι 30 Οκτωβρίου τα ακόλουθα στοιχεία:
1.Για κάθε Δήμο: α. Τυχόν διαφοροποιημένα ψηφοδέλτια από εκείνα τα οποία αποφάσισε να στηρίξει η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Κινήματος. Θα πρέπει να αναγράφεται ο Δήμος, ο τίτλος του διαφοροποιημένου συνδυασμού και ο επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος. β. Τα ονοματεπώνυμα των μελών Σ.Ε., Ν.Ε., Π.Ε, Τ.Ε., Ε.Σ., τα οποία αν και έχουν εκλεγεί σε όργανα του Κινήματος συμμετέχουν και ενεργά στηρίζουν διαφοροποιημένα ψηφοδέλτια.
2. Για κάθε Περιφέρεια: Μέλη οργάνων (όπως στο 1β) τα οποία στηρίζουν άλλα ψηφοδέλτια ή έχουν ενταχθεί σε περιφερειακά ψηφοδέλτια, τα οποία υποστηρίζονται από άλλα κόμματα.
3. Διαδικασίες: Να καταγραφεί σε ποιες τοπικές οργανώσεις έγιναν διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων σύμφωνα με το Καταστατικό και το σχετικό Κανονισμό.
4. Ειδικές περιπτώσεις: Να καταγραφούν οι Δήμοι στους οποίους δεν δόθηκε στήριξη από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή».

Οι παραπομπές
Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες εντολές έχουν διαμορφωθεί οι λίστες οι οποίες έχουν πάει ήδη στα χέρια του κ. Ανωμερίτη. Από κει και μετά ξεκινά ένας μαραθώνιος ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν αφορά μόνο τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών τα οποία περιλαμβάνονται στις λίστες αλλά εξαπλώνεται και στον δημόσιο λόγο που εκφράζει το κάθε στέλεχος σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του κ. Ανωμερίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη προετοιμάζονται οι φάκελοι για παραπομπή στο πειθαρχικό στελεχών που έχουν αναπτύξει δημόσιο λόγο, αναδεικνύοντας προσωπικές επιθέσεις εναντίον άλλων στελεχών του κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου