Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Κατερίνα Μπατζελή: «Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι»

Την γνωστή παροιμία «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι» φαίνετε ότι επέλεξε αισθανόμενη την ανάγκη να διαφοροποιηθεί και παράλληλα να δηλώσει την παρουσία της.
Φαίνεται ότι πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, βλέποντας την καταιγίδα που έρχεται, ειδικά μετά τις παρελάσεις της Παρασκευής, άρχισαν να αναζητούν σανίδα σωτηρίας, είτε κάνοντας «διαρροές» τους δημοσιογράφους για δήθεν προβληματισμούς και αντιρρήσεις που έχουν, είτε ευθέως όταν ανήκουν σε διαφορετικά ρεύματα του ΠΑΣΟΚ που αντιμάχονται τον ΓΑΠ. Βέβαια στην περίπτωση που ανήκουν σε υποομάδες που έχουν διαφορετική στρατηγική τότε τα πράγματα είναι ποιο δύσκολα.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η Κατερίνα Μπατζελή η οποία επιλέγει να στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά την ίδια στιγμή της «φεύγει» και τον καίει διαβάστε τις δηλώσεις της και θα καταλάβετε. (Με κόκκινα γράμματα η προτάσεις που καίνε τον Πρωθυπουργό με μπλε οι προτάσεις που τον αλείφουν με λάδι).
«Είμαστε στο πλευρό του Παπανδρέου για να τον δυναμώσουμε με την ψήφο μας την Παρασκευή, δεχόμενοι, ως κοινοβούλιο, τη δανειακή σύμβαση. Να προχωρήσει μπροστά», ήταν το σχόλιο της βουλευτού Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θεωρεί τις επόμενες μέρες ως ιδιαίτερα κρίσιμες «για τη χώρα μας και για την Ευρώπη», όπως είπε, ενώ παράλληλα σημείωσε την ανάγκη «να επαναπροσδιοριστεί και πάλι το ζήτημα της οικουμενικής κυβέρνησης, της συναινετικής διαδικασίας, έτσι ώστε η χώρα να μην προσφύγει σε δημοψήφισμα, έστω και αν αυτό στην πραγματικότητα αντικατοπτρίζει τη λαϊκή βούληση γιατο θέμα της δανειακής σύμβασης».
Αναφερόμενη στον πρωθυπουργό, η κ. Μπατζελή σημείωσε ότι «έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες. Έχει δεχθεί από την κοινωνία, προσφάτως, αλλά και από το πολιτικό σύστημα, μόνο ειρωνεία και απαξίωση. Δεν το αξίζει. Είναι ένας πρωθυπουργός, ο οποίος έχει αγωνιστεί», όπως χαρακτηριστικά είπε. Ζήτησε δε από τους συναδέλφους της βουλευτές να κρατήσουν την ψυχραιμία τους γιατί όπως είπε «πρέπει να αναλάβουμε και πάλι εμείς οι ίδιοι οι βουλευτές τις δυνάμεις εκείνες και τις πρωτοβουλίες να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε οικονομική εκτροπή την οποία δεν τη θέλει ούτε η Ευρώπη ούτε εμείς».
Ωστόσο η κ. Μπατζελή κράτησε αποστάσεις από την πιθανότητα δημοψηφίσματος «εάν γίνει, δεν το γνωρίζω..», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο των εκλογών αφού δήλωσε ότι «είναι και αυτή μια καθαρή λύση την οποία ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε κανένα πολιτικό κόμμα θα πρέπει να την βγάλει από την ημερήσια διάταξη».

Τέλος σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο αδελφός της, Δημήτρης Μπατζελής, είναι μεταξύ των έξι μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που θέτουν και θέμα ηγεσίας και ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, η βουλευτής Φθιώτιδας δήλωσε: «Είμαστε μια ενεργή πολιτική οικογένεια που ο καθένας μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του. Ο αδελφός μου είναι ένα πολύ γνωστό πολιτικό στέλεχος και νομίζω ότι έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις του»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου