Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου: Πιστεύω ότι ο λαός θα επιλέξει Ευρώπη

Δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τη συνάντησή του με Μέρκελ και Σαρκοζί
Την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός θα επιλέξει την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, στο δημοψήφισμα της 4 Δεκεμβρίου(εφόσον γίνει), εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
"Δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα, πρόκειται για το εάν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρωζώνη και πιστεύω ότι η απόφαση θα είναι ναι", είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, χωρίς πάντως να ξεκαθαρίζει το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες.

" Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος να λάβει αποφάσεις. Είναι σημαντικές οι ευθύνες μας που θα αλλάξουν το μέλλον των γενεών. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος της Ευρωζώνης και αυτό έχει πολλά δικαιώματα και υποχρέωσεις. Είναι ζωτικής σημασίας «να δείξουμε ότι μπορούμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις».", πρόσθεσε.
Όπως είπε,  η απόφαση για το μέλλον της Ελλάδας απαιτεί  τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, την οποία ο ίδιος επιδίωξε με όλα τα κόμματα. Υποστήριξε μάλιστα ότι αν υπήρχε συναίνεση δεν θα ήταν αναγκαίο ένα δημοψήφισμα.

"Ελπίζω να λάβω ψήφο εμπιστοσύνης, αν όλα πάνε καλά με το δημοψήφισμα η 6η δόση θα εκταμιευθεί. Εμείς μπορούμε να εκπληρώσουμε τα καθήκοντά μας", είπε ο Γ.Παπανδρέου.
Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα ενημερώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πρέπει να υπάρξει ευρεία συναίνεση, πρόσθεσε για να επισημαίνει ακόμα ότι αν υπήρχε συναίνεση δεν θα ήταν αναγκαίο ένα δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου