Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Οι τελευταίες ώρες στο Μαχίμου και οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ!!!


Τις τελευταίες ώρες, μετράει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γιώργος Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός, καθώς μετά τις δηλώσεις Λοβέρδου, τις διαβεβαιώσεις του Βενιζέλου προς στους Ευρωπαίους, και την διαμήνυση από τους ίδιους στο Μαχίμου ότι Ως νέο Πρωθυπουργό θέλουν Παπαδήμo σε αντίθετη περίπτωση θα υποβάλλουν ΒΕΤΟ.
Φαίνεται ότι μετά τις παραπάνω ραγδαίες εξελίξεις που έτρεξαν από το μεσημέρι και μετά ο ΓΑΠ δεν έχει καμιά άλλη επιλογή. Παρά μόνο, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που προσδοκά να λάβει απόψε από τη Βουλή, να υποβάλλει την παραίτησή του, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας.

Με την αποχώρηση του Πρωθυπουργού ανοίγει εκ των πραγμάτων και το μεγάλο κεφάλαιο της διαδοχής του στο ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο ερώτημα: Εκείνος τον οποίο θα επιλέξει η σημερινή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, θα είναι μακράς πνοής ηγέτης ή όχι; Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται να είναι θετικός υπέρ του Ε. Βενιζέλου και αντίθετος με την τετράδα, μέχρι χθες τρόικα.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αυτή την στιγμή γίνονται διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να δρομολογηθεί η διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου του Κινήματος, για να αποφασιστεί ο «οδικός χάρτης» για την εκλογή νέου Προέδρου.
Σύμφωνα με το νέο Καταστατικό, που ψηφίστηκε επί ηγεσίας Γιώργου Παπανδρέου, η εκλογή Προέδρου παραπέμπεται στο «μεγάλο γήπεδο» της κοινωνίας, με τη συμμετοχή και «φίλων», και όχι στο «μικρό γήπεδο» ενός κλειστού Συνεδρίου.

Το ερώτημα που τίθεται και γίνεται συζήτηση αν θα πάμε σε συνέδριο πριν ή μετά τις εκλογές. Σε αυτό φαίνεται ότι έχει απαντήση το ΠΑΣΟΚ. Σε  εκλογές θα πάει η χώρα αφού το ΠΑΣΟΚ έχει νέο Πρόεδρο. Και ο όρος αυτός είναι ο αδιαπραγμάτευτος. 

Το ερώτημα σας πόσοι γύροι θα υπάρχουν ώστε το ΠΑΣΟΚ να μην διασπασθεί; Γιατί τα ονόματα είναι πολλά,  Χρήστος Παπουτσής,  Μιχάλης  Χρυσοχοϊδης. Ο εις της τροικας καθώς και ο Αντιπρόεδρος ο Ε. Βενιζέλος. Είναι μια ερώτηση που θα απαντηθεί από προφιλ του μεταβατικού αρχηγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου