Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Παζαρεύει την παραίτησή του ο ΓΑΠ;

Καταιγισμός εξελίξεων στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει από τις 2.30 μετά το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο πρωθυπουργός από τις τοποθετήσεις του αφήνει ανοιχτό παράθυρο για να παραιτηθεί από τη θέση του υπό προϋποθέσεις που όμως παραμένουν ομιχλώδεις.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να έχει πει:«Είμαστε μέχρι τώρα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για τη χώρα. Χαιρετίζουμε όμως τη σημερινή στάση της Ν.Δ. για τη στήριξη της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Για το άλλο σκέλος της δήλωσης Σαμαράς (μεταβατική κυβέρνηση) είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με σοβαρότητα και με βάση το εθνικό συμφέρον».

Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου αφού δήλωσε ότι δεν τίθεται πλέον θέμα δημοψηφίσματος αποφάσισε να στείλει ως απεσταλμένους του στη Νέα Δημοκρατία τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα και τον στενό του συνεργάτη Νίκο Αθανασάκη προκειμένου να διερευνήσουν τις προθέσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά.
Από πλευράς της Ν.Δ. έως αυτή τη στιγμή διαψεύδεται ότι έχει υπάρξει οποιουδήποτε επικοινωνία και τονίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συζητά μόνον για βραχυχρόνια κυβέρνηση προκειμένου να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση και αμέσως μετά να προκηρυχθούν εκλογές.
Ο κ. Παπανδρέου, που έχει προγραμματίσει συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας σήμερα το απόγευμα, προτίθεται να μιλήσει το βράδυ στη Βουλή στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης. Οπως όλα δείχνουν θέλει ανεξαρτήτως των υπολοίπων εξελίξεων να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης αύριο τα μεσάνυχτά από την εθνική αντιπροσωπεία.
Από την άλλη πλευρά προεδρικοί βουλευτές όπως ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καρχιμάκης, δηλώνουν πως δεν προτίθενται να στηρίξουν συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. Το ίδιο φέρεται να έχει πει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής μέσα στο υπουργικό.
Ολα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να τσαλακωθεί όσο το δυνατόν λιγότερο και παζαρεύει μια αξιοπρεπή αποχώρηση.
Πάντως, το κλίμα στο υπουργικό Συμβούλιο είναι εξαιρετικά βαρύ, ενώ υπουργοί που ζητούν την οικειοθελή αποχώρηση του κ. Παπανδρέου επισήμαιναν προσερχόμενοι ότι δεν προτίθενται να του δώσουν το δικαίωμα να τους χαρακτηρίσει αποστάτες.
Σύμφωνα πάντως με μία πληροφορία, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να είπε εισαγωγικά στο υπουργικό συμβούλιο: «χρειάστηκε να απειλήσω με δημοψήφισμα για να αναλάβει ο Σαμαράς τις ευθύνες του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου