Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σε τροχιά απρόβλεπτων εξελίξεων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τόσο στο πολιτικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο , εντός και εκτός Ελλάδας, μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να τεθεί σε δημοψήφισμα τη νέα δανειακή σύμβαση. Η απόφαση, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ελήφθη προχθές το βράδυ στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή με τη συμμετοχή του Ευ. Βενιζέλου, του Δ. Ρέππα, του Φ. Πετσάλνικου αλλά και στενών συνεργατών του κ. Παπανδρέου όπως ο Ν. Αθανασάκης, η Ρ. Βάρτζελη κ.α.  
Ωστόσο προκαλεί διαλυτικά φαινόμενα στο ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται πλέον με οριακή πλειοψηφία. Ήδη ανεξαρτητοποιήθηκε η Μιλένα Αποστολάκη, ενώ σε μία σκληρή δήλωσή του ο Δ.Βαρβαρίγος μιλά για "τυχοδιωκτισμό".Και άλλοι βουλευτές πάντως εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Κάρολο Παπούλια, ενώ η ΝΔ κάνει λόγο για δημοκρατική εκτροπή.   Ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά εκλογές.
Εκρηκτικό σκηνικό και στην Ευρώπη με τους ηγέτες των μεγάλων χωρών να εκφράζουν πέρα από τον αρχικό αιφνιδιασμό την  έντονη ανησυχία τους. Μέρκελ και Ζαρκοζί θα έχουν επικοινωνία σήμερα εκτάκτως για να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου