Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Tα ίσως της παρέλασης....


Πήγα στην παρέλαση γιατί ήμουν βέβαιος ότι κάτι θα γίνει και ήθελα να έχω δική μου άποψη για τα γεγονότα.
Οι άνθρωποι γύρω μου είχαν έρθει με τα παιδιά τους να δουν την παρέλαση. Αλλά υπήρχε ένα κρυφό βουητό που το αισθανόσουν. Λιγότερο παρακολουθούσαν την παρέλαση και περισσότερο συζητούσαν μεταξύ τους.

Είδα ανθρώπους να μονολογούν σχεδόν ιδεοληπτικά μόνοι τους, βρίζοντας την κυβέρνηση η οποία όπως έλεγαν μας ξεπούλησε. Μου έκανε εντύπωση το πόσους ανθρώπους είδα να μονολογούν βρίζοντας απελπισμένοι.

Είδα πολλά πηγαδάκια να συζητάνε έντονα γενικά κατά των πολιτικών με κύριες λέξεις που κυριαρχούσαν να είναι οι λέξεις "ξεπούλημα" και "λαμόγια ".
Είδα ανθρώπους να ρωτούν, γιατί δεν είναι εδώ σήμερα οι βουλευτές; Γιατί «κρύβονται» στην ασφάλεια  που προσφέρουν στους βουλευτές τα χωριά;

Είδα πηγαδάκια να διαπιστώνουν και να προτείνουν ότι η κυβέρνηση έπρεπε να ρίξει το βάρος περισσότερο προς τις διαρθρωτικές αλλαγές και λιγότερο προς τις μισθολογικές. Και αυτό γιατί πλέον ο κόσμος δεν μπορεί όχι μόνο να πληρώσει τα δάνειά του, αλλά να μην μπορεί να ζήσει. Άλλο να κόβεις σε κάποιον κάποιο δικαίωμα που είχε και άλλο να του κόβεις το φαί.

Χωρίς αμφιβολία τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου έστειλα τα δικό τους μήνυμα τα δικά τους ίσως. Μένει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας να τα αποκωδικοποίηση.

Εμείς απλά θα βοηθήσουμε να πολιτικό προσωπικό  κατανοήσει τα …ίσως.. του..
  • Ίσως ο κόσμος «είδε» ότι οι νόμοι υπαγορεύονται από νικητές και δυνατούς.  
  • Ίσως ο κόσμος «είδε» πως δεν μπορεί να δέχεται μια κοινωνία που τον αδικεί, επειδή υπογράφηκε κάτω από την όποια ανάγκη. 
  • Ίσως ο κόσμος αισθάνεται ότι δεν θα υπάρχει γαλήνη και ψυχική ενότητα για δημιουργία και ζωή. 
  • Ίσως ο κόσμος, καλύτερα από τους πολιτικούς, γνωρίζει ότι χωρίς κοινωνική ειρήνη, κανένα έργο δεν μπορεί να γίνει, ούτε προγράμματα πολιτικά και κοινωνικά. 
  • Ίσως ο κόσμος ξέρει ότι μόνο καταστροφές θα έχουμε και αγωνία σωτηρίας. 

  • Ισως ο κόσμος ήθελε να πει στους μη κατέχοντες  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΠΑΙΔΕΙΑ, ότι η Ελληνική παιδεία σαν πρώτο στόχο βάζει την ανάπτυξη του αισθήματος της τιμής και της αξιοπρέπειας στον άνθρωπο. 
  • Ίσως ο κόσμος αισθάνεται ότι η κυβέρνηση θέλει να τον κάνει βιώσιμο. 
  • Ισως ο κόσμος δεν δέχεται να γίνει βιώσιμος γιατί τότε ξέρει ότι θα γεννηθεί μέσα του η αχρειότητα που θα τον οδηγήσει στην ποταπότητα.  
… πολίτη και την ανάγκη του να προσφέρει τα πάντα, για να επιβιώσει η πολιτεία, αλλά θα της αντισταθεί όταν η ίδια λεηλατώντας τον πολίτη υποσκάπτει την δική της υπόσταση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου