Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση συνεργασίας προανήγγειλε ο Βενιζέλος!!!!

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, όχι για να συνεχίσει μόνη με τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά για να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία προς όφελος της χώρας, με το σχηματισμό αντίστοιχης κυβέρνησης, ξεκαθάρισε στην επικοινωνία που είχε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, τον αρμόδιο Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν και τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόϊμπλε.
Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε το σχέδιο που ανέλυσε χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την Ολομέλεια της Βουλής και ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα καθώς και για το  νέο πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, όπως αυτό καταγράφεται στο σχέδιο των 10 σημείων.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των διαδικασιών εφαρμογής της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου, που θωρακίζει την Ελλάδα, κατοχυρώνει τη θέση της μέσα στην ευρωζώνη, σέβεται τις θυσίες του ελληνικού λαού και ανοίγει την προοπτική επανόδου σε ομαλό ρυθμό λειτουργίας της οικονομίας.
Οι συζητήσεις που είχε σήμερα ο κ. Βενιζέλος έχουν ιδιαίτερη σημασία ενόψει του γεγονότος ότι την προσεχή Δευτέρα υπάρχει προγραμματισμένη Σύνοδος του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Πάντως, οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως το θέμα της έκτης δόσης δεν περιλαμβάνεται πλέον στην ατζέντα του Εurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου