Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

"Να σου μάθω εγώ ποιος ήταν ο πατέρας σου" - "Άι σιχτίρ παλιοτσόκαρο"...

Προσβλητική αναφορά της Ραχήλ Μακρή στον πατέρα της Σοφίας Βούλτεψη

Απίστευτες καταστάσεις έλαβαν χώρα στη Βουλή, με πρωταγωνίστριες τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, και τη συνάδελφό της των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουικ, διαμαρτυρήθηκε επειδή ο προεδρεύων Θανάσης Νάκος δεν του έδινε το λόγο.
Ακολούθησε ο εξής διάλογος ανάμεσα στις δύο βουλευτίνες:
Σοφία Βούλτεψη: “Βρε Τέρενς, είμαστε κι εμείς εδώ, πως κάνετε έτσι;”

Ραχήλ Μακρή: “Τι λες μωρή που είστε κι εσείς εδώ”
Σοφία Βούλτεψη: “Εγώ εδώ είμαι και με ξέρουν όλοι, εσύ που μεγάλωσες;”
Ραχήλ Μακρή: “Εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη, εσύ ξέρουμε πού και πώς μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου;”
Σοφία Βούλτεψη: “Ποιος ήταν ο πατέρας μου;”
Ραχήλ Μακρή: “Άμα δεν τον ξέρεις θα στον μάθω εγώ ποιος ήταν”
Σοφία Βούλτεψη: “Άει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο”


Η αναφορά αυτή της κ. Μακρή προκάλεσε την “έκρηξη” των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνας Ξηροτύρη και Δημήτρη Αναγνωστάκη, που κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος της, φωνάζοντας “ντροπή σου, ο Βούλτεψης ήταν αριστερός ενώ εσύ είσαι χούντα”.

Η κ. Μακρή τράπηκε σχεδόν σε άτακτη φυγή από την αίθουσα του κοινοβουλίου, ενώ την ακολουθούσαν έξαλλοι συνάδελφοί της, φωνάζοντάς της.
“Θα πρέπει επιτέλους κάποιος να τη μαζέψει”, είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στον Τέρενς Κουικ, ο οποίος λίγο αργότερα επικοινώνησε με την κ. Βούλτεψη και της ζήτησε συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας “ιεροσυλία” όσα ακούστηκαν για τον πατέρα της.

Τι λέει η Σ. Βούλτεψη για την προσβολή της Μακρή στο νεκρό πατέρα της

Άνθρωποι που θίγουν τη μνήμη νεκρών δεν μπορεί να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας” ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ η Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας όσα έγιναν χθες στη Βουλή, όταν η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε απαξιωτικά για τον πατέρα της.
Όπως είπε μετά το επεισόδιο το βράδυ της Τρίτης επικοινώνησε μαζί της ο Τέρενς Κουΐκ, ενώ την υποστήριξαν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Από το χώρο των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής προκαλείται αυτό. Ότι πήγαμε εκεί μέσα και τους βρίζουμε”, είπε η βουλευτής της ΝΔ στον ΣΚΑΪ.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Βούλτεψης

Συζήτηση προκάλεσε ο διαξιφισμός της Σοφίας Βούλτεψη με τη Ραχήλ Μακρή στη Βουλή, αναφορικά με τον πατέρα της πρώτης.
Ο Γιάννης Βούλτεψης, γεννημένος το 1923 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, υπήρξε άνθρωπος με μακρά ιστορία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της αντίστασης, με αξιοσημείωτο συγγραφικό έργο.
Έλαβε μέρος στον πόλεμο του 1940 και στη συνέχεια κατατάχθηκε στις δυνάμεις του ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο "Ακέλας". Συνελήφθη από τους Άγγλους και παρέμεινε κρατούμενος μέχρι το 1945. Το 1946, μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας συνελήφθη για άλλη μια φορά, για "παράβαση περί του Τύπου" και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με τριετή εκτοπισμό στη Μακρόνησο.
Από το Μάρτιο του 1953, υπήρξε συντάκτης της εφημερίδας "Αυγής" και πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του παρακράτους στην "υπόθεση Λαμπράκη". Έχει λάβει τιμητικό βραβείο από το ίδρυμα Μπότση.
Στη διάρκεια της δικτατορίας κατέφυγε στη Ρώμη από την οποία και επέστρεψε με την μεταπολίτευση. Στη συνέχεια ανέλαβε συντάκτης στις εφημερίδες Έθνος, Απογευματινή, Ελεύθερος Τύπος και Μεσημβρινή. Αρθρογραφούσε στα περιοδικά "Επίκαιρα", "Αντί" και "Πολιτικά Θέματα". Από το 1984 και μέχρι το 1993 υπήρξε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της «Νέας Δημοκρατίας» διατηρώντας πολύ φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Έχει τιμηθεί με το μετάλλιο εθνικής αντίστασης για τον αντιστασιακό του αγώνα. Πέθανε στις 2 Ιανουαρίου του 2010 σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία του τελέστηκε στις 4 Ιανουαρίου στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου, περιοχή στην οποία έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου