Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΒΕΡΓΗ



 Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοθεσίας της πλατείας του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδας σε «πλατεία Χρυσοστόμου Βεργή», προς τιμήν και εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδας.

Η ονοματοθεσία (της πλατείας του Ναού που ο ίδιος ίδρυσε και ονοματοδότησε) αποφασίστηκε από το Δήμο Χαλκιδέων, μετά από ομοφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου και με την αφορμή της συμπλήρωσης 3 χρόνων από την κοίμηση του επί 27ετία και πλέον, άξιου Ιεράρχη της τοπικής Εκκλησίας.
Της τελετής ονοματοθεσίας είχε προηγηθεί αρχιερατικό συλλείτουργο (από τους Μητροπολίτες Χαλκίδας, Χρυσόστομο, Κορίνθου, Διονύσιο και Σιάτιστας, Παύλο, όλοι τους αρχιμανδρίτες της Μητρόπολης Χαλκίδας επί Χρυσοστόμου Βεργή) και το θρησκευτικό μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη.


Η ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ

«Συμπληρώθηκαν ήδη, 3 έτη από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού και πολυσεβάστου Γέροντος, αειμνήστου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας & Βορ. Σποράδων κυρού Χρυσοστόμου Α΄(Βεργή).

Κατά το «μνημονεύετε των ηγουμένων υμών», ως ελάχιστο αντίδωρο, στον επί 27ετία και πλέον άξιο Ιεράρχη μας και στην ποιμαντική προσφορά Του, αποθέτουμε ως φόρο τιμής και σεβασμού εις την μακαρία μνήμη Του, την υϊική μας αγάπη προς το σεπτό πρόσωπό Του, την εσαεί  ευγνωμοσύνη μας και μυρίπνοα και ευόσμα άνθη δια των πτωχών λόγων μας.

Ήδη από το 1999, ο Δήμος Χαλκιδέων είχε απονείμει στον σεβαστό Ιεράρχη, εν ζωή, το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης. Σήμερα δε, ο Δήμος Χαλκιδέων ονοματοθετεί, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του, την πλατεία Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδος, ναού που ο ίδιος ίδρυσε και ονοματοδότησε,
εις τιμήν και μνήμην του μακαριστού Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας & Βορ. Σποράδων κυρού Χρυσοστόμου Α΄(Βεργή).

Είχαμε όλοι μας τη μεγάλη και εξαιρετική ευλογία να βιώσουμε τον μακαριστό Μητροπολίτη, το παράδειγμα της κατά Θεόν ζωής Του,
τη μεγάλη αγάπη Του για την Εκκλησία, την προσφορά Του προς την Τοπική Εκκλησία, την οποία υπηρέτησε από την ευθυνόφορη θέση Του, με σύνεση και αγαθότητα, ταπεινά και καρποφόρα.

Είχαμε όλοι μας τη μεγάλη και εξαιρετική ευλογία να γίνουμε αποδέκτες και μάρτυρες της πατρικής αγάπης και πρόνοιας του σεπτού Γέροντος προς εμάς. Είμεθα δε βέβαιοι ότι, οι πρεσβείες του αοιδίμου Ιεράρχη, θα μας συνοδεύουν για πάντα.

Ας είναι η μνήμη Του, αιωνία και ατελεύτητος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου