Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πόσο ισχυρά είναι τα λόμπι που προστατεύουν της offshore της Κύμης;;;; …


Οι αναγνώστες του eviapost γνωρίζουν,  ότι είμαστε αυτοί που αναδείξαμε πρώτοι,  την ιστορία των  offshore εταιρειών της Κύμης. Από τότε πέρασε πολλής μα πολλή  καιρός  και τίποτα....
Με το θέμα αυτό ασχολήθηκαν και  δύο Βουλευτές του νομού,
 ο Κώστας Μαρκόπουλος στην αρχή ως Βουλευτής της ΝΔ με ερωτήσεις  του προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όταν υπουργός ήταν ο Ε. Βενιζέλος και στην συνέχεια ως βουλευτής των ΑΝΕΛ. Ενώ είχε και αντιπαράθεση με τον Χρήστο Θεοδώρου τον φθινόπωρο.
Καθώς και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο ΣυμεώνΚεδίκογλου με ερωτήσεις του στον εκάστοτε Υπουργό την στιγμή που έκανε την ερώτηση.  Ερχόταν και ξανά επανερχόταν στο θέμα.
Αυτά τα αναφέρουμε γιατί έχουν την αξία τους και συνδέονται με τον τίτλο της ανάρτησης μας. Ο Συμεών Κεδίκογλου μάλιστα όταν ανακοινώθηκε η παραμονή της ΔΟΥ στην Κύμη,  σε ανακοίνωση του ανέφερε μεταξύ άλλον, ότι ένας λόγος που δεν διαλύθηκε η ΔΟΥ της Κύμης  ήταν να υπάρξει διαλεύκανση των  offshore της Κύμης.
Χθες στην εκπομπή Ν. Χατζηνικολάου με τον εκδότη της εφιμερίδας «ΠΟΝΤΙΚΙ» Αν. Δελατόλα στο Real Fm, φιλοξενήθηκε ο  Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης. Με θέμα την "δίκαια" φορολόγηση και πως αυτή θα επιτευχθεί !!!
Τι και αν οι δύο δημοσιογράφοι τον ρώταγα πως είναι δυνατό να βάζετε φόρους,  να κόβετε μισθούς των συνταξιούχων και των μισθωτών και να μην ξεκαθαρίζεται την υπόθεση των offshore της Κύμης, που από όσα γνωρίζουμε έχουν κάνει ξανά και ξανά βουλευτές επερωτήσεις, όπως ανέφεραν !!!
Τι και  αν ρώταγαν τον υφυπουργό, για το θέμα της ύπαρξης περί δικαίου αίσθημα για την κοινωνία, με το να μην ξεκαθαρίζεται το θέμα;;;!!!
Τι και αν τον ρώταγαν,  αν είναι τόσο δύσκολο στις δημόσιες υπηρεσίες να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση;;;!!
Ο κ. Μαυραγάνης που είναι και ο υφυπουργός αποδέχτης των ερωτήσεων των δύο βουλευτών του νομού που έχουν κάνει ερωτήσεις και φαίνεται να γνωρίζει το θέμα, δεν απαντούσε επί της ουσίας ή απαντούσε …. "Άλλα λόγια να ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ" !!!
Και με βάση την απάντηση του υφυπουργού, εμείς μπορούμε να ρωτήσουμε.
Είναι τόσο δύσκολη η διαλεύκανση των  offshore της Κύμης ή υπάρχει υψηλή προστασία από διάφορα λόμπι !!!

1 σχόλιο: