Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Φίλες και φίλοι αυτό είναι το ενημερωτικό δελτίο της ΔΗΜΑΡ Χαλκίδας. Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν (επιτέλους μετά από τόσους μήνες εκλογολογίας).
Η Δημοκρατική Αριστερά Χαλκίδας πρώτη κατέθεσε την αυτοδεσμευτική της πρόταση για μια σειρά κανόνων δεοντολογίας για την προεκλογική περίοδο. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε απόκριση από κανένα άλλο πολιτικό κόμμα.
Στις 10 Απριλίου, η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ καταψήφισε την τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομμάτων με 30 εκατομμύρια ευρώ σε τρεις δόσεις «ανεκχώρητες και ακατάσχετες από τις τράπεζες» καθώς θεώρησε ότι είναι πρωτοφανής, απαράδεκτη και πιθανότατα ανισυνταγματική. Αυτή η θέση μας δεν έχει να κάνει μόνο με την παρούσα οικονομική συγκυρία αλλά είναι βασική μας αρχή ότι τα κόμματα δεν μπορούν να νομοθετούν για τον εαυτό τους ευνοϊκές "ρυθμίσεις" αδιανόητες για οποιοδήποτε πολίτη αυτής της χώρας. 
Λίγες μέρες νωρίτερα, η ΔΗΜΑΡ ψήφισε στη βουλή υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης των περιηγητικών πλόων (καμποτάζ), καθώς θεωρεί ότι ο τουρισμός αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό προϊόν της χώρας και ιδιαίτερα η κρουαζιέρα μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω και να προσφέρει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία.
Στο τέλος Μαρτίου, κλιμάκιο στελεχών της ΔΗΜΑΡ επισκέφθηκε τη Β. Εύβοια, συναντήθηκε με τοπικά μέλη και φίλους του κόμματος και συζήτησε τα πολλά και δύσκολα τοπικά προβλήματα.
Στις 11 Απριλίου ο Άλκης Πάβλοβιτς, με άρθρο του στο στο blog της ΔΗΜΑΡ μας εύχεται καλό Πάσχα με ένα …διαφορετικό τρόπο και βλέπει το σύγχρονο Γολγοθά της ελληνικής κοινωνίας.
Στις 29 Μαρτίου και στις 7 Απριλίου, ο Βαγγέλης Αγγέλου με άρθρα του στο blog της ΔΗΜΑΡ Ευβοίας (Ομαδικές τιμωρίες και καψόνια και το χρώμα της Εύβοιας) ανέλυσε τις παθογένειες, την ανεπάρκεια και τα προβλήματα του ελληνικού κράτους που παιδεύουν όλους μας και έχουν συμβάλλει στο να βρεθούμε στη δεινή κατάσταση που είμαστε ως χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου