Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η παρέμβαση της κ. Λαγκάρτ και η σιωπή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

«Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας», είπε η κ. Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι «Οι εκλογές είναι μια στιγμή κατά την οποία τα υπεύθυνα (!!!) κόμματα πρέπει να φανούν γενναία και να πουν την αλήθεια στον κόσμο. Το να καταφύγει κανείς σε περιθωριακά κόμματα (!!!)που λαϊκίζουν δεν θα ήταν σοφή (!!!) επιλογή από πλευράς του ελληνικού λαού».
Τα "μαθήματα δημοκρατίας" από την κ. Λαγκάρντ αποτελούν ευθεία παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και μάλιστα στην κορυφαία διαδικασία της δημοκρατίας που είναι οι εκλογές, αλλά δυστυχώς δεν έτυχαν απάντησης από τα "υπεύθυνα", σύμφωνα με την δική της εκτίμηση, κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Η δημοκρατία για να λειτουργήσει δεν πρέπει να ανέχεται και να επιτρέπει έξωθεν παρεμβάσεις από "σοφούς προστάτες".
Δεν είναι αρμοδιότητα της κ. Λαγκάρντ να κρίνει και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο πια κόμματα είναι "υπεύθυνα" και πια "περιθωριακά".
Αποτελεί ευθεία παρέμβαση στις εξελίξεις της χώρας οι κρίσεις της επικεφαλούς του ΔΝΤ . Η Ελλάδα διαθέτει πικρή εμπειρία στην πρόσφατη ιστορία της από παρόμοιες πραχτικές ξένων παραγόντων.
Πως θα αντιδρούσε η Γαλλίδα κ. Λαγκάρντ αν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας προέβαινε σε κρίσεις για πολιτικούς αρχηγούς στην πατρίδα της?
Είναι θλιβερό που ο κ. Παπούλιας και οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν αντιδρούν υπερασπιζόμενοι τη λειτουργία της δημοκρατίας ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους αγώνες για την εδραίωσή της. Είναι απαράδεκτο που δεν υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου