Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Μήπως υπάαρχουν λεφτά

Αλλή μια κολωτούμπα της κυβερνησης

Οι φόροι που τέθηκαν με το πολυθρύλητο φορολογικό του Μαρτίου σε μισθωτούς και επιχειρήσεις αποσυρθήκαν μόνο για τις επιχειρήσεις και ακόμη παραπέρα μειωθήκαν σε επίπεδα κάτω από όσο ήταν την εποχή Καραμανλή.
Συγκεκριμένα:
  • Την 19 μαρτίου 2010 κατατέθηκε στην Βουλή νομοσχέδιο που προεβλεπε  ένα φόρο που επιβάλλεται στα κέρδη που διανέμονται (με συντελεστή 40%.
  • Στις 30 Αυγουστου 2010  λίγους μήνες μετά κατέβηκε στο 24% από 40% ο φόρος στα μερίσματα. Τότε την επικαιρότητα απέσπασε η περίπτωση  της coca cola που έκανε παράπονα δημόσια
ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ του φορολογικού συντελεστή επί των κερδών των επιχειρήσεων από 24% σήµερα σε 20% από 1/1/2011 προχωρεί µετο φορολογικό νοµοσχέδιο η κυβέρνηση, σε µια προσπάθεια να τονώσει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στη χώρα.
Ο νέος συντελεστής εφαρµόζεται για το σύνολο των κερδών, διανεµοµένων και µη. Επιπλέον, για τα διανεµόµενα προβλέπεται παρακράτηση φόρου µε συντελεστή 25%. Τα µερίσµατα εντάσσονται στη φορολογική κλίµακα, ουσιαστικά όµως – όπως σηµειώνει το υπουργείο Οικονοµικών – εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση (20% σε επίπεδο νοµικού προσώπου και 25% παρακράτηση στα µερίσµατα)  για την πλειοψηφία των µετόχων.
Την ίδια στιγμή όλοι οι φόροι που  τέθηκαν και αφορούσαν μισθωτούς παρέμειναν.
Κείμενο eviapost πηγή enet.gr, tanea.gr , taxexperts.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου