Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αυτούς διάλεξαν να έχουν !!!

Υπάρχουν μερικά κωλόπαιδα και από τις δύο όχθες που δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Γράφουν  έννοιες όπως υπουργικά συμβούλια, ψηφοφορίες εκπροσώπηση κ.α εκεί που ξέρουν. Δυστυχώς πολλοί  πολιτικοί έτρεξαν να τα αγκαλιάσουν για να έχουν τα φώτα τους εσείς όμως ξέρετε που κατέληξαν αυτή οι πολιτικοί Μητσοτάκης, Καραμανλής και έρχεται η σειρά μερικών ακόμα.
Το Σεπτέβρη του ΄07 το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που κινητοποιήθηκε και έσωσε των ΓΑΠ από την παιδική χαρά αυτών των κωλόπαιδων. Σήμερα όλοι περιμένουν να δούνε τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε την συνέντευξη του ποιο σκληρού εκπροσώπου αυτών των κωλόπαιδων στην χώρα μας , ανήκει στην από εκεί πλευρά, αλλά αυτά τα κωλόπαιδα έχουν τούνελ επικοινωνίας και από όποια πλευρά να είναι η φουρτούνα περνάνε άβρεχτα στην άλλη πλευρά.
 
  • ΜΙΡΑΝΤΑ ΞΑΦΑ (πρώην αντιπρόεδρος ΔΝΤ)
Στην εκπομπή 15:00-17:00 με τον Κώστα Τσιτούνα radio flash
-Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, θα πρέπει να πουλήσουμε τη δημόσια γη και πρέπει να ξεχωρίσουμε εδώ δύο πράγματα, άλλο είναι η δημόσια γη, η δημόσια περιουσία, δηλαδή τα κτίρια που είναι στην ιδιοκτησία του δημοσίου και η γη η οποία σήμερα κάθεται ανεκμετάλλευτη αφενός και αφετέρου είναι όλες οι εταιρίες και οι συμμετοχές που έχει το δημόσιο. 
 
-Όταν λέμε αποκρατικοποίηση που είναι επιλογή της κυβέρνησης κι έχει συζητηθεί επανειλημμένως στα υπουργικά συμβούλια κλπ,(αλήθεια πότε; λέι ψέματα η κυβέρνηση;  ξέρει περισσότερα;)  αυτό είναι απαραίτητο για να συρρικνωθεί το δημόσιο και για να μπορεί να συντηρηθεί αποκλειστικά από τη φοροδοτική ικανότητα της οικονομίας και όχι με δανεικά. Επιπλέον δεν υπάρχει λόγος το δημόσιο να κάνει τον επιχειρηματία, δηλαδή να έχει μετοχές στον ΟΠΑΠ ή στα καζίνο, δεν έχει ρόλο εκεί πέρα το κράτος.
Σημ  (τα bold  δικά μας καθώς και τα μπλε σχόλια)
 
 
Μερικά ακόμη!!!
Στο Greek Money 14/2/2011
Κι όμως. Μπορεί να υπάρξουν και χειρότερα. Αυτό τονίζει η τέως αντιπρόεδρος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά, η οποία υποστήριξε σε συνέντευξή της πως εκτός του πακέτου πώλησης των «χρυσαφικών» της χώρας, υπάρχει κι ακόμα ένα σενάριο που σύντομα θα πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτό των απολύσεων στο Δημόσιο.
 
Διαβάστε μια ενδιαφέρουσαν συνεντευξη της στα ΝΕΑ  19/5/2004
ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 19/05/04
H άνοδος της τιμής του πετρελαίου σε νέα επίπεδα-ρεκόρ μειώνει το πραγματικό εισόδημα των καταναλωτών στην ευρωζώνη και τις άλλες χώρες που εισάγουν πετρέλαιο (ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία) και δημιουργεί κινδύνους για τη διατήρηση του πληθωρισμού σε χαμηλά επίπεδα. Μέχρι τώρα, η επιβράδυνση του ωριαίου κόστους εργασίας στην ευρωζώνη, σε ετήσιο ρυθμό 2,5%, δικαιολογούσε την πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι ο ρυθμός πληθωρισμού θα διατηρηθεί φέτος σε επίπεδα κάτω του 2%, που είναι συμβατά με τον ορισμό της σταθερότητας των τιμών.

Ο κίνδυνος αύξησης των πληθωριστικών πιέσεων είναι ιδιαίτερα ορατός στην Ελλάδα, όπου ο πληθωρισμός ήδη ξεπερνάει σημαντικά τον μέσο όρο της ευρωζώνης, λόγω της υπερβάλλουσας ζήτησης που υπάρχει εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι πιο επείγον παρά ποτέ να μειωθεί το υπέρογκο δημοσιονομικό έλλειμμα που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση και να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για όσο το δυνατόν χαμηλότερες μισθολογικές αυξήσεις, ώστε να διαφυλαχθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Σας θυμίζω ότι η βενζίνη στην Ελλάδα, όσο ακριβή και αν μας φαίνεται μετά τις πρόσφατες αυξήσεις, είναι με απόσταση η φθηνότερη σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Αυτό συνέβη λόγω του «παγώματος» της φορολογίας σε ονομαστικά επίπεδα (δηλαδή χωρίς αναπροσαρμογή για τον πληθωρισμό) επί δώδεκα ολόκληρα χρόνια, από τότε που ο Στέφανος Μάνος ως υπουργός Οικονομίας, το 1992, επέβαλε το περίφημο «πενηντάρικο στη βενζίνη» για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό. Οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν δεν έκαναν καμία νέα προσαρμογή με αποτέλεσμα τα έσοδα από τη φορολογία των καυσίμων να φθίνουν διαρκώς, τη στιγμή που ο προϋπολογισμός χρειάζεται έσοδα.

Ίσως ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε την άσκηση «κοινωνικής» και «αντιπληθωριστικής» πολιτικής μέσα από τις αγορές. Για παράδειγμα, πέρα από την αναπροσαρμογή της φορολογίας καυσίμων, θα μπορούσαμε να σταματήσουμε να επιδοτούμε το πετρέλαιο θέρμανσης διατηρώντας την τιμή του χαμηλότερα από το πετρέλαιο κίνησης και να αρχίσουμε να επιδοτούμε άτομα με πραγματικές ανάγκες βάσει της φορολογικής τους δήλωσης.
 
Mε αυτά τα κωλόπαιδα συζητάει ..... τα οποία ήταν στην Αργεντινή και το κρύβουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου