Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα το απόγευμα

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει από την Παρασκευή 18/2 το μεσημέρι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας .Κύρια χαρακτηριστικά οι θυελλώδεις νοτιάδες και οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα χιόνια λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας θα περιοριστούν σε υψόμετρα άνω των 1300 – 1600 μέτρων.
Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής στη Χαλκιδική και την Πιερία ενώ το Σάββατο η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως την περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Έτσι την Κυριακή 20/2 ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές καλός.

Οι άνεμοι την Παρασκευή θα φτάνουν έως και το μεσημέρι στο Νότιο Ιόνιο τα 8-9 μπ. αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν ενώ στο Αιγαίο αναμένεται σημαντική ενίσχυσή τους στα 8 και πρόσκαιρα στα 9 μπ. από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες. Το Σάββατο σε όλα τα πελάγη θα στραφούν σταδιακά σε βοριάδες που τοπικά στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και πιθανόν πρόσκαιρα και τα 9 μπ., αλλά την Κυριακή σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι θερμοκρασίες λόγω των νοτιάδων θα κυμανθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας ακόμα και τους 20 βαθμούς στη Δυτική Πελοπόννησο και την Βόρεια Κρήτη αλλά το Σάββατο και την Κυριακή θα επανέλθει σταδιακά στα κανονικά επίπεδα.

Περισσότερα στο meteo.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου