Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Τρώγονται για τις καρέκλες κάποιοι αντιπεριφερειάρχες... σε όλη την Χώρα

Τρώγονται για τις καρέκλες κάποιοι αντιπεριφερειάρχες...σε όλη την χώρα προβληματισμός στο υπουργείο. Ενώ η οικονομική κρίση ταλανίζει τους Έλληνες πολίτες, καυγάς ως φαίνεται ότι άρχισε να ξεσπάει για τα γραφεία των αντιπεριφερειαρχών και γενικά για την εικόνα "εξουσίας και δύναμης" που θέλει να προσδώσει στην εικόνα του ο κάθε ένας.
Οι τοπικοί αντιπεριφερειάρχες εσφαλμένα θεωρούν τους εαυτούς τους «Νομάρχες» και ενώ εκεί ευρίσκονται για συγκεκριμένα και αυστηρώς οριοθετούμενα καθήκοντα, φυσικά πολύ περιορισμένα έναντι των Νομαρχών , συμπεριφέρονται αλαζονικά και εκτός των άλλων, στελεχώνουν τα γραφεία τους μ ε προσωπικό που θα μπορούσε να ενισχύσει άλλες Υπηρεσίες που αποδεδειγμενα έχουν έλλειψη υπαλλήλων και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα αιτήματα των πολιτών.Ενώ δεν υπάρχει πλέον Νομαρχιακό Συμβούλιο και γραφείο τύπου και τα καθήκοντα των αντιπεριφερειαρχών είναι περιορισμένα και κυρίως έχουν εισηγητικό ρόλο, την ευθύνη της εύρρυθμης λειτουργίας των ολίγων υπηρεσιών που παρέμειναν στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση καθώς και τη μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας, βλέπουμε αντιφατικές εικόνες που προκαλούν τους πολίτες.
Ορίσθηκαν Διευθυντές Γραφείων τοπικών Αντιπεριφερειαρχών, πολυμελής γραμματεία και υποστηρικτικά σύμβουλοι , πέραν φυσικά των υπαλλήλων που στελεχώνουν τις Υπηρεσίες.
 
Λάθος προσέγγιση που εξαγριώνει τους πολίτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Την ίδια στιγμή που το περιφερειακό συμβούλιο δεν έχει καταφέρει να πάρει μία απόφαση για την οργάνωση του θεσμού…κάποιοι αντιπεριφερειάρχες και πιθανόν άλλοι τρώγονται για το μέγεθος της καρέκλας και του γραφείου τους…
 
Το υπουργείο ελπίζει ότι οι περιφερειάρχες να επαναφέρουν στην τάξη άμεσα αυτές τις συμπεριφορές. Βέβαια στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ο προβληματισμός είναι έντονος καθότι πολλές φορές οι Αντί΄.. είναι ή το "παίζουν" πολιτικά ποιό ισχυροί  από τους περιφερειάρχες. Ελπίζει με  εντολή τους να σταματήσουν  αυτές τις «παρεούλες» που δημιουργήθηκαν στις περιφερειακές ενότητες και να επιπλήξουν  τους αντιπεριφερειάρχες πως δεν είναι ώρα για επίδειξη κύρους και χλιδής οι δύσκολες στιγμές που ζούμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου