Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Tι ήξερε ο Παπανδρέου για το ξεπούλημα των ασημικών;

Tι ήξερε ο Παπανδρέου για το ξεπούλημα των ασημικών; Γιατί η ΝΔ στηρίζει την κρίσιμη αυτή στιγμή τον Παπακωνσταντίνου; Υπήρξε υπουργός που υπέγραψε την πώληση της ΔΕΗ όσο και της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ»; Γιατί η κυβέρνηση περίμενε τα κανάλια για να αντιδράσει;
Αυτά και άλλα πολλά είναι τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση από την κυβέρνηση;

Στην δίνη της κρίσης και της προφητείας του Λοβέρδου βρίσκεται η κυβέρνηση. Φαίνεται ότι ο Λοβέρδος όταν δήλωνε ότι αν αποτύχουμε μας περιμένει «γουδί», γίνεται πραγματικότητα.

Μπορεί ο Καραμανλής να την έκανε με τις εκλογές, ο ΓΑΠ δεν έχει αυτή την επιλογή, γιατί προσφυγή στις κάλπες δεν σώζει το ΠΑΣΟΚ, αν το ίδιο δεν μπορέσει να αλλάξει την παιδική χαρά της κυβέρνησης.
Εμφανής είναι η προσπάθεια που καταβάλλει η κυβερνητική προπαγάνδα να εμφανίσει τον πρωθυπουργό και τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είπαν οι εκπρόσωποι της τρόικας την Παρασκευή για ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δις ευρώ.
Ασφαλώς, αδυνατεί να πιστέψει οιοσδήποτε λογικός άνθρωπος ότι οι τροϊκανοί, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δεν είχαν ενημερώσει για την άποψη που έχουν σχετικά με το… ξεπούλημα των “ασημικών” (έτσι το ονόμαζε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ο Αλογοσκούφης πρότεινε δειλά κάποιες ιδιωτικοποιήσεις).
Ασφαλώς γνώριζε ο Πρωθυπουργός αλλά και ο Υπουργός Οικονομικών, απλώς δεν αντέχουν να το ομολογήσουν, φοβούμενοι την κοινή γνώμη και τις αντιλήψεις που κυριαρχούν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που πιθανώς δε θα γνώριζαν είναι ότι ο Πωλ Τόμσεν σε μια έκρηξη ειλικρίνειας θα αποδοκίμαζε τόσο έντονα τους απεργούς. Θα έλεγε δηλαδή δημόσια αυτά που συζητά καθημερινά με τους υπουργούς της κυβέρνησης και τα οποία ασφαλώς συμμερίζονται  ανεξάρτητα αν εκείνοι δεν τολμούν να τα πουν δημόσια. Η προσπάθεια της κυβερνητικής προπαγάνδας να εμφανίσει τον πρωθυπουργό οργισμένο για τις ιδιωτικοποιήσεις των 50 δις και έτοιμο για μετωπική σύγκρουση με την τρόικα αποτελεί ένδειξη ότι οδεύουμε σε πρόωρες εκλογές για τις οποίες ο Παπανδρέου ετοιμάζει ένα στοιχειωδώς “αριστερό” ρητορικό άλλοθι.
H στήριξη σε Παπακωνσταντίνου.

Γνωρίζοντας πως λειτουργεί το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να πιστέψει οιοσδήποτε λογικός άνθρωπος το αίτημα της ΝΔ για παραίτηση του Γ. Παπακωνσταντίνου. Το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτόματα λειτουργεί ως πέπλο προστασίας του Υπουργού, γιατί η αντικατάσταση του σημαίνει ότι ο εκάστοτε Πρωθυπουργός υποκύπτει στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρα και αυτός είναι υπό ομηρεία.
Το αίτημα της ΝΔ μόνο ως στήριξη του ίδιου του Α. Σαμαρά με την έννοια «βοήθεια δεν είμαι έτοιμος» μπορεί να ληφθεί. Η κυβέρνηση πέρασε την Παρασκευή την μεγαλύτερη πολιτική κρίση και φάνηκε πως οι μηχανισμοί της είναι τόσο χαλαροί που σχεδόν θα είχαμε κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και αυτό η ΝΔ θεσμικά δεν το θέλει, γιατί μια κατάρρευση τώρα του πολιτικού συστήματος κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει.   eviapost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου