Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

O βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης με επιστολή του ζητάει νέο δημοψήφισμα από τον Τσίπρα

ή σαν τίτλος θα μπορούσε να βάλουμε .."έμαθε η γριά στο μέλι... και έφαγε και την κυψέλη.."Με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην Κεντρική Επιτροπή και κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης ζητάει νέο δημοψήφισμα με το ερώτημα «Μνημόνιο εξαθλίωσης ή εναλλακτικές επιλογές;»
Η επιστολή Μιχελογιαννάκη έχει ως εξής:

«Οι εντολές της 25ης Ιανουαρίου και της 5ης Ιουλίου αποτελούν ξεκάθαρο μήνυμα για τέλος της λιτότητας, δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία, διαγραφή χρέους, επενδυτικό πρόγραμμα, αναπτυξιακό πρόγραμμα, χρηματοδότηση, νόμισμα ευρώ και συμμετοχή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα με αρχές ισότητας και αλληλεγγύης. Αυτά οφείλουμε να διαπραγματευτούμε.
Αν δεν τα καταφέρουμε, που προσωπικά πιστεύω ότι είναι αδύνατον, λόγω της επικείμενης διάλυσης της Ευρώπης από την έξοδο μας για οικονομικούς, για ιστορικούς και πολιτικούς λόγους, τότε, για να είμαστε συνεπείς με την διπλή λαϊκή εντολή, οφείλουμε να κάνουμε δημοψήφισμα με ερώτημα, μνημόνιο εξαθλίωσης ή εναλλακτικές επιλογές. Έως τότε, θα είναι ωφέλιμο να γίνει κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου