Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

«Κινητοποίηση» ο συνδυασμός του Κώστα Κουλουρίδη για το Δήμο Χαλκιδέων

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Κώστας Κουλουρίδης, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας. Ο συνδυασμός του φέρει το όνομα «Κινητοποίηση» .
Την παρουσίαση  του συνδυασμού έκανε η γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδος Μαρία Σμυρναίου, η οποία διάβασε τις  πολιτικές θέσεις του συνδυασμού, αποσπάσματα του:
 «Η χώρα μας βιώνει μία βαθιά πολυεπίπεδη κρίση. Κρίση οικονομική, πολιτική και ηθική. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που πληρώνουν το κόστος χωρίς να έχουν καμία ευθύνη για τη δημιουργία του τόνισε χαρακτηριστηκά.

Αποφασίσαμε να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο για την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία.  Θέλουμε ο Δήμος να γίνει ενεργό κύτταρο άμεσης δημοκρατίας μέσα από θεσμούς και λειτουργίες που θα βάζουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο των αποφάσεων.
Η χειραφέτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κομματικούς σχηματισμούς και πολιτικούς εναγκαλισμούς είναι αναγκαία και είναι ζωτικής σημασίας. Την ώρα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγείται σε ευνουχισμό είναι η ώρα να υλοποιηθούν αποτελεσματικές πρακτικές, πολιτικές που ξεκαθαρίζουν τους ρόλους. Οι Δήμοι πρέπει να γίνουν ο ανεξάρτητος πόλος της τοπικής εξουσίας. Ο Δήμος πρέπει να αναδείξει το αναπτυξιακό του πρόσωπο συνδράμοντας στην ανάπτυξη της τοπικής παραγωγικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου