Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Απροθυμία γαλάζιων να στηρίξουν Άρη, Κουμουτσάκο, Ιωαννίδη - Εκνευρισμός στο Μαξίμου

Απροθυμία γαλάζιων να στηρίξουν Άρη, Κουμουτσάκο, Ιωαννίδη Μεγάλος εκνευρισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς τους άστοχους χειρισμούς στην επιλογή των υποψηφιοτήτων σε Αθήνα, Αττική και, κυρίως, Κεντρική Μακεδονία διαδέχεται η… απροθυμία των κορυφαίων γαλάζιων στελεχών να… βάλουν πλάτη προκειμένου να στηρίξουν τους υποψηφίους του κόμματος.
Παρά το γεγονός ότι στο παρασκήνιο υπάρχει έντονη σεναριολογία που θέλει το Μαξίμου να μην… ενοχλείται απο την ενδεχόμενη επανεκλογή των Γ. Καμίνη στην Αθήνα και Γ. Σγουρού στην Περιφέρεια, το πρωθυπουργικό επιτελείο κινείται πλέον συγκροτημένα σε μία προσπάθεια να δώσει… πνοή στις υποψηφιότητες για τις τρεις περιοχές και να «ξυπνήσει» τα γαλάζια στελέχη που παρακολουθούν απλώς την έναρξη της προεκλογικής μάχης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν το σύνολο των στελεχών, με «φωτεινές» εξαιρέσεις, λαμβάνει αποστάσεις κάθε φορά που τίθεται δημοσίως το ερώτημα για τον ποιόν εκ των Α. Σπηλιωτόπουλου και Νικ.Κακλαμάνη στηρίζουν στην Αθήνα. Το Μαξίμου «διαβάζει» μεν ότι η παρουσία Κακλαμάνη στη μάχη ροκανίζει τη δυναμική του Ηλία Κασιδιάρη, ωστόσο αναγνωρίζουν ότι με τη γαλάζια βάση να έχει κοπεί σχεδόν στα δύο, ο κίνδυνος να μείνει εκτός δεύτερου γύρου ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι σημαντικός.
Ρυθμό αναζητά και ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος στην Αθήνα που «κυνηγά» τη Ρένα Δούρου ως προς τη δεύτερη θέση που οδηγεί στον επόμενο γύρο της αναμέτρησης. Στο Μαξίμου γίνονται συζητήσεις για τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών ενώ, όπως και στην περίπτωση της Αθήνας, καταγράφεται αποστασιοποίηση των μικρομεσαίων στελεχών που, εν αντιθέσει με το παρελθόν, εμφανίζονται απρόθυμοι να είναι υποψήφιοι και να μπουν στη φωτιά των εκλογών. Και στην περίπτωση της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Κουμουτσάκος παρά την ιδιαιτέρως θετική θητεία του στις Βρυξέλλες καλείται να υπερβεί και τις… φοβίες των νυν βουλευτών απέναντι στο βέβαιο ενδεχόμενο ότι, αργά ή γρήγορα, θα κάνει το επόμενο βήμα με στόχο τη Βουλή.
Εις οτι αφορά, τέλος, την Κεντρική Μακεδονία, εκεί τα πράγματα μοιάζουν προς ώρας ελεγχόμενα, εκτός κι αν η υποψηφιότητα Μπόλαρη αποκτήσει σημαντική δυναμική. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, είναι εξαιρετικά πιθανόν στο β’ γύρο να «περάσουν» δύο γαλάζιο, ο «ανεπίσημος» Απόστολος Τζιτζικώστας και ο «επίσημος» Γιάννης Ιωαννίδης. Και εδώ, πάντως, οι πιθανότητες είναι υπέρ του κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος εμφανίζεται να επενδύει και στο… θυμικό των μακεδόνων που είδαν την… Αθήνα να τους επιβάλλει έτσιθελικά άλλον υποψήφιο.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου