Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Στηρίζουμε όσους εγγυώνται την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και εξασφαλίζουν την λαϊκή ενότητα



Η Κοινωνική Συμφωνία με την ιδρυτική της διακήρυξη και με τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου της, παλεύει για την δημιουργία της ευρύτερης δυνατής Συμπαράταξης Αριστερών, Ριζοσπαστικών, Σοσιαλιστικών, Προοδευτικών και Πατριωτικών δυνάμεων της χώρας. 

Μια  Συμπαράταξης ικανής να αντιμετώπιση τη ολόπλευρη επίθεση που δέχεται ο Ελληνικός Λαός από τις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες συνταγές της «δημοσιονομικής προσαρμογής» που υπαγορεύουν, μέσω των Μνημονίων, οι δανειστές-εταίροι μας και υλοποιεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου όπως επίσης  και τις σε βάρος της χώρας  μας  εξυφαινόμενες λύσεις  στα εθνικά μας ζητήματα.

Στα πλαίσια αυτής της αναγκαιότητας κινήθηκε και για τις διεργασίες για τις αυτοδιοικιτικές εκλογές.

Στην Εύβοια αλλά και σ΄ ολόκληρη τη Χώρα οι δυνάμεις μας, εργάσθηκαν για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες  προϋποθέσεις  συγκρότησης τοπικών και περιφερειακών συμπαρατάξεων με χαρακτηριστικά προοδευτικής κατεύθυνσης που να εγγυώνται την ανάπτυξη προς όφελος του λαού και θα μπορούν να αντισταθούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, του ορυκτού πλούτου και φυσικών  πόρων .  

Δυστυχώς όμως «ο κομματικός Υπερπατριωτισμός» και «οι ιδιοκτησιακές  λογικές» δεν επέτρεψαν την δημιουργία ευρύτατων προοδευτικών συμπαρατάξεων.

Παρ’  όλες τις αδυναμίες και ξεπερνώντας τις ζημιογόνες παθογένειες που υπάρχουν η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ εκτιμώντας τον πολιτικό χαρακτήρα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης ιδιαίτερα στο περιφερειακό Επίπεδο Συμπαρατάσσεται -Συμμετέχει και στηρίζει με όλες τις  δυνάμεις τον Συνδυασμό με επικεφαλής τον Βαγγέλη Αποστόλου.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ θεωρεί ότι η προώθηση κομματικών «χμέρ» ως επικεφαλής στους Δήμους αποτελεί ολέθριο Λάθος.
Εκφράζει την απογοήτευσή της για την αδυναμία των τοπικών, προοδευτικών και Αριστερών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων να ξεπεράσουν το παρελθόν τους και την απροθυμία τους να αναδείξουν-πλην ελαχίστων περιπτώσεων- Νέους Αγωνιστές επικεφαλής συνδυασμών,  Αγωνιστές που να εμπνέουν και να ενώνουν το Λαό.  

Δηλώνει κατηγορηματικά  την αντίθεσή της στους κομματικούς «χμερ» που αντί να ενώνουν θρυμματίζουν την τόσο αναγκαία Λαϊκή –Προοδευτική συσπείρωση και επιτρέπουν  σε ανθρώπους  στου χθες που στερούνται  πολιτική βούλησης  να αντιπαλέψουν τα πολλαπλά αδιέξοδα που επισυσσωρεύει η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική στον Λαό και στον τόπο μας να επανεμφανίζονται  στο προσκήνιο..

Χαιρετίζει την κινηματική παρέμβαση των εργαζομένων του νομού στο Δήμο Χαλκιδαίων. Θεωρεί πως η παρέμβασή τους στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, η νεολαία, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, οι επιστήμονες της πόλης, όσο και το σύνολο των παραγωγικών  επιχειρήσεων  του Νομού μας.

Καλεί τα μέλη της και τους πολίτες της Νομού της Εύβοιας να συμμετέχουν μαζικά,  τόσο στο πρώτο γύρο (18/5/2014) όσο και στο Δεύτερο γύρο (25/5/2014) των εκλογών στηρίζοντας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος τον συνδυασμό του Βαγγέλη Αποστόλου και στις Δημοτικές εκλογές εκείνους τους Προοδευτικούς Συνδυασμούς που εγγυώνται την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και που εξασφαλίζουν την λαϊκή ενότητα για την στήριξη του αγώνα των δυνάμεων της εργασίας για την παραγωγική ανασυγκρότησης του Τόπου μας και θα προστατεύουν την δημόσια περιουσία του ορυκτού πλούτου και των φυσικών  πόρων.

1 σχόλιο:

  1. Μια πραγματικά πολιτική "ήρεμη" φωνή που πιστεύω ότι θα παίξει κάποια στιγμή και μάλιστα άμεσα ρόλο στα πράγματα της χώρας γιατί δεν πάει άλλο.
    Παναγιώτης Δημ Χαλκίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή