Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Διαφυγή Μπεν Άλι με 1,5 τόνους χρυσού

Σύμφωνα με την Γαλλική εφημερία Le monde o πρόεδρος της Τυννησίας Μπεν Άλι διέφυγε με 1,5 τόνους  χρυσού αναλυτικά η εφημερίδα γράφει.

«Φαίνεται ότι η σύζυγος του Μπεν Άλι έφυγε με τον χρυσό, βάρους 1,5 τόνου, αξίας 45 εκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε στην εφημερίδα Γάλλος πολιτικός αξιωματούχος.
Η οικογένεια του Ζιν Αλ Αμπιντίν Μπεν Άλι διέφυγε από την Τυνησία με 1,5 τόνο χρυσού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde που επικαλείται πηγές της γαλλικής προεδρίας. Η πληροφορία διαψεύσθηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Τυνησίας.
«Το Μέγαρο των Ηλυσίων υποψιάζεται ότι η οικογένεια Μπεν Άλι διέφυγε από την Τυνησία μαζί με 1,5 τόνο χρυσού», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Η γαλλική προεδρία στηρίζεται σε πληροφορίες των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών «που προσπαθούν να καταλάβουν με ποιόν τρόπο τελείωσε η ημέρα της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου, όταν ο Μπεν Άλι έφυγε από τη χώρα μαζί με την οικογένειά του και όταν έπεσε το καθεστώς του'.
Η δεύτερη σύζυγος του Μπεν Άλι, η Λέιλα Τραμπέλζι και η οικογένειά της έχουν καταχρασθεί τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Τυνησίας εκμεταλλευόμενοι τους κρατικούς μηχανισμούς, σε συνθήκες διαφθοράς και απειλών, σύμφωνα με αναλυτές. Εδώ και τρεις ημέρες, τα μέλη της οικογενείας καταδιώκονται, έχουν συλληφθεί ή σκοτωθεί και οι επαύλεις τους έχουν λεηλατηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου