Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

680 μόνιμοι υπάλληλοι, για έλεγχο και εποπτεία των ΟΤΑ !!

Επτά αυτοτελείς κρατικές υπηρεσίες που θα εποπτεύουν όλους τους ΟΤΑ (περιφέρειες και δήμους), ελέγχοντας τη νομιμότητα των πράξεών τους και ασκώντας πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών οργάνων, ιδρύονται και οργανώνονται, όπως προβλέπει σχετικό προεδρικό διάταγμα. 
 
Οι υπηρεσίες εποπτείας των ΟΤΑ, όπως ονομάζονται, θα αποτελούν ανεξάρτητη αρχή και θα έχουν ως επικεφαλής τους ελεγκτές νομιμότητας των ΟΤΑ, οι θέσεις των οποίων έχουν ήδη προκηρυχτεί. Μπορούν να κινηθούν είτε ύστερα από καταγγελία είτε αυτεπαγγέλτως και έχουν τη δυνατότητα να ακυρώσουν αποφάσεις των ΟΤΑ αν δεν είναι σύννομες. Στο συμβούλιο των επτά Ελεγκτών θα προεδρεύσει, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, ο υπουργός Εσωτερικών. 
Οι 7 αυτοτελείς υπηρεσίες εποπτείας ΟΤΑ ιδρύονται σε Αττική, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, Ηπειρο και Δυτ. Μακεδονία, Πελοπόννησο, Δυτ. Ελλάδα και Ιόνια νησιά, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη… Τις υπηρεσίες τους θα στελεχώσουν συνολικά 680 υπάλληλοι και το κόστος λειτουργίας προβλέπεται να είναι 14,45 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, ενώ στη συνέχεια η ετήσια δαπάνη θα είναι 12,94 εκατ. ευρώ και θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Οι υπηρεσίες εποπτείας ΟΤΑ χωρίζονται σε διευθύνσεις που ελέγχουν τη νομιμότητα διαφόρων πράξεων και εξετάζουν προσφυγές για φόρους, τέλη, δικαιώματα, πόρους, επιχειρησιακά προγράμματα, συμβάσεις, έργα, μελέτες, απαλλοτριώσεις, την προστασία του περιβάλλοντος, την αγροτική ανάπτυξη κ.λπ. Στις νέες υπηρεσίες μπορούν να διοριστούν σε προσωποπαγείς θέσεις απόφοιτοι των Εθνικών Σχολών Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ μπορούν να γίνουν και μετατάξεις.
Η κατανομή των θέσεων
Οι υπηρεσίες θα στελεχωθούν με προσωπικό είτε από μετατάξεις είτε με προσλήψεις νέων στελεχών. Ο οργανισμός προβλέπει τις παρακάτω μόνιμες θέσεις:
  1. Στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α. Αττικής συνολικά 120 θέσεις μόνιμου προσωπικού.
  2. Στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας συνολικά 100 θέσεις μόνιμου προσωπικού.Στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α. Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας συνολικά 80 θέσεις μόνιμου προσωπικού.
  3. Στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων συνολικά 100 θέσεις μόνιμου προσωπικού.Στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α. Βορείου και Νοτίου Αιγαίου συνολικά 80 θέσεις μόνιμου προσωπικού.
  4. Στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α. Κρήτης συνολικά 80 θέσεις μόνιμου προσωπικού.
  5.  Στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης συνολικά 120 θέσεις μόνιμου προσωπικού. πηγη ΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου