Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Κάθε μέρα «μαδιέται» και ένα καρτέλ ...

Την περασμένη εβδομάδα η ναυαρχίδα που ανήκει σε καρτέλ καναλιών ανακάλυψε, το  καρτέλ των πτηνοτρόφων και ζητούσε την ίδια μεταχείριση που είχε το καρτέλ Γάλακτος, όπως επίσης, το μεγαλύτερο καρτέλ  των καυσίμων, ή αυτό των Σούπερ Μάρκετ, το οποίο έχει καταστήσει την Ελλάδα – αν και από τις φτωχότερες – την ακριβότερη χώρα της Ευρωζώνης και αυτό γιατί; Γιατί γνώριζε ότι έρχεται και η σειρά  του καρτέλ των ιδιοκτητών καναλιών!!!


Οπως γνωρίζετε η Επιτροπή Ανταγωνισμού εντόπισε το καρτέλ των πτηνοτρόφων που κρατούσε τις τιμές στα κοτόπουλα σε υψηλά επίπεδα μέσα σε μια σειρά πρακτικές που αναπτύσσονταν σε όλα τα στάδια παραγωγής
και είπε να το μαδήσει, όπως έπραξε και μετά παραπάνω καρτέλ.

Ενα άλλο καρτέλ αυτό των ιδιοκτητών καναλιών έχει αποφασίσει με αντίστοιχες πρακτικές να ρίξει τις τιμές για να μειωθεί στο ελάχιστο το λειτουργικό κόστος των σταθμών. Στη κατεύθυνση αυτή αποφάσισαν να πεθάνουν στην πείνα τους Έλληνες ηθοποιούς.

Τα σήριαλ  πλέον
θα τα παίρνουν τζάμπα απ’ τη γειτονική Τουρκία ενώ για τις ελάχιστες ελληνικές σειρές που πρόκειται να εγκρίνουν δεν πρόκειται να πληρώσουν τις εταιρίες παραγωγής τουλάχιστον για τα επόμενα δύο κρίσιμα χρόνια.

Η συμφωνία των ιδιοκτητών περιλαμβάνει και άλλα πολλά. 

Προβλέπει κούρεμα των αποδοχών ακόμα και στα υψηλόβαθμα στελέχη. Απολύσεις σε μηνιαία βάση και βεβαίως κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και αναντικατάστασή τους από ατομικές. Το καρτέλ αποφάσισε ότι όποιος απολύεται από ένα κανάλι δεν πρόκειται να επαναπροσληφθεί από  αντίπαλο.

Πάντως μην περιμένετε να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στους καναλάρχες. Έχει τρέψει την προσοχή της στο καρτέλ των τραπεζών και αναμένεται να το τσακίσει.
 
Τώρα εμείς γιατί πιστεύουμε στην Ελλάδα δεν κυβερνούν μια χούφτα συμφέροντα δεν ΑΠΑΝΤΑΜΕ!!!

1 σχόλιο:

  1. Κρίνω σωστή την θέση σας, αλλά κάτι δεν καταλαβαίνω επειδή το επικεντρώνεται στους ηθοποιούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή