Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο συμβολικό «λουκέτο» 12-13 Σεπτεμβρίου και στο Δήμο Χαλκιδέων


Την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, 12 & 13 Σεπτεμβρίου, τα Καταστήματα των Υπηρεσιών, των Οργανισμών (ΔΟΑΠΠΕΧ και ΔΟΠΠΑΧ) και των Επιχειρήσεων (ΔΕΥΑΧ και ΔΑΕΠΕΧ) του Δήμου Χαλκιδέων θα παραμείνουν κλειστά, κατ’ εφαρμογή σχετικής απόφασης του Έκτακτου Συνεδρίου της Κεντρκής Ένωσης Δήμων Ελλάδας,


Η διήμερη αναστολή της λειτουργίας των Δήμων της χώρας αποφασίστηκε ως μια ακόμη προειδοποιητική αντίδραση, διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για το μείζον θέμα της οικονομικής κατάστασης της Αυτοδιοίκησης.
Η δυσβάστακτη οικονομική πολιτική της υποχρηματοδότησης (περικοπή κατά 60% των κρατικών πόρων και επιπλέον μείωση 30% από το φετινό προϋπολογισμό) έχει φέρει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε δραματικά όρια ασφυξίας και καθιστά την επιβίωσή της αδύνατη. Η μη καταβολή  των θεσμοθετημένων και παρακρατηθέντων πόρων, θα οδηγήσει στην οικονομική κατάρρευσή των Δήμων και κατ΄ επέκταση στην κατάλυση του κοινωνικού θεσμικού ρόλου τους.

Προσωπικό ασφαλείας θα υπάρχει στο Δημοτικό Κατάστημα επί των Ληλαντίων & Μεγασθένους, όπου θα λειτουργούν πρωτόκολλο, ταμειακή υπηρεσία και διανομή τευχών δημοπράτησης έργων. Παράλληλα θα λειτουργεί και το ΚΕΠ στο Βούρκο, για γνήσιο υπογραφής κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου