Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ρουπακιώτης: «Οι δανειστές θέλουν αίμα»

Tην δυσφορία του για τα σχεδιαζόμενα μέτρα, αλλά και την αντίθεσή του στην περαιτέρω περικοπή των μισθών των δικαστικών εξέφρασε σήμερα, με συνέντευξή του στον σταθμό «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.  Δήλωση που σόκαρε και έχει αρχίσει να συζητιέται και να μεταφράζεται ποικιλοτρόπως...


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Δικαιοσύνης, προταθείς από τη ΔΗΜΑΡ, έχει δείξει ότι διαφωνεί με πτυχές της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Ρουπακιώτης είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του ότι «είμαστε δανειστές, όχι υπήκοοι». 

Έτσι, σήμερα, επανήλθε, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» και αντιτάχθηκε στις νέες περικοπές στο μισθολόγιο των δικαστικών. 

«Πρέπει όλοι να συμβάλουν, άρα και οι δικαστές. Άλλο όμως να συμβάλουν και οι δικαστές και άλλο, μετά το 38% που ήδη τους αφαίρεσαν, να τους αφαιρέσουν και άλλο 23% (30% στους υψηλόβαθμους). Δεν μπορεί να είναι οριζόντια η περικοπή ιδίως στα κατώτερα στρώματα των δικαστών. 

Πώς θα λειτουργήσει ένας δικαστής από τον οποίον η ελληνική κοινωνία περιμένει να αντισταθεί στη λαίλαπα ανατροπής του δικαιικού πλαισίου, όταν από το δικαστή των 2430 ευρώ αφαιρέσουν 23%;», διερωτήθηκε ο κ. Ρουπακιώτης, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις κατά της τρόικας και των δανειστών: «Αν πειθόμουν ότι η μείωση (των μισθών) των δικαστών θα ωφελήσει άλλους εργαζόμενους κατώτερης βαθμίδας, θα έλεγα εντάξει. 

Οι δανειστές ζητούν από όλους τα περισσότερα, ζητούν αίμα, με την έννοια των πολλών θυσιών. Πρέπει να υπερασπιστούμε τα κατώτερα εισοδήματα… Η δική μου ευθύνη είναι να υπερασπιστώ τα κατώτερα ημερομίσθια των δικαστών, των εργαζομένων, των δικαστικών υπαλλήλων και να διατυπώσω την αντίθεσή μου στο ενδεχόμενο να περικοπούν αποζημιώσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουπακιώτης, προαναγγέλλοντας την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης. 

«Να διατυπώσω την αντίθεσή μου γιατί δεν υπάρχει ως τώρα κινητικότητα ώστε σιγά σιγά να αποκατασταθεί το δίκαιο πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων… Καθένας από εμάς δοκιμάζεται καθημερινά και αποφασίζει ανάλογα με τις συνθήκες που δημιουργούνται», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω αν είναι η σωστή θέση αλλά θέλω να σας εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για το blog σας. Διακρίνεται για το ήθος του και πραγματικά σιγά- σιγά αποκτάει κύρος. Καθότι αυτό κύρος κατακτιέται με την δουλειά.
    Τιμή για τον νομό το blog σας μπορεί να σταθεί επάξια σε πανελλαδικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή