Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Νέα προσφυγή συμβασιούχων που ζητούν να μονιμοποιηθούν

Δεν έγινε δεκτή η αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν 30 συμβασιούχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητούν να παραμείνουν στις θέσεις μετά τη λήξη των συμβάσεών τους και έως ότου συζητηθούν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το μεσημέρι δεν έκανε δεκτή την προσφυγή των εργαζομένων,
των οποίων οι συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου λήγουν το επόμενο διάστημα. Στην προσφυγή τους οι συμβασιούχοι τονίζουν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υπογραμμίζοντας ότι εργάζονται με αυτό το καθεστώς για αρκετά χρόνια. Ορισμένοι δε εξ αυτών –υποστηρίζουν - ότι για λίγους μόνο μήνες δεν μονιμοποιήθηκαν με τον νόμο «Παυλόπουλου». Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων των συγκεκριμένων συμβασιούχων (15 απασχολούνται στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και ισάριθμοι στα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης) θα συζητηθεί τον επόμενο μήνα. Η απόφαση ήταν αντίθετη με την προηγούμενη απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαίωσε προσωρινά 104 συμβασιούχους του Δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως τονίζουν νομικοί, καταλυτική για την τύχη όλων των συμβασιούχων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα αποτελέσει απόφαση που θα λάβει το προσεχές διάστημα η ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου