Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

K. Mπακογιάννης Θυσιάστηκα για σένα θυσιάστηκα ….


Από το Καρπενήσι ο Κ. Μπακογιάννης όπως είχαμε αναφέρει, αρχίζει την πολιτική του σταδιοδρομία. Τι καλύτερο άλλωστε ….
Σε προσωπική στρατηγική ενταγμένη η διεκδίκηση του Δήμου Καρπενησίου. Έπρεπε να βρει πολιτικό ρόλο, η ΝΔ μακριά από την διακυβέρνηση, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα το αξιοποιούσε αν έμενε στην ΝΔ, ο ίδιος ήθελε να απογαλακτιστεί από το κόμμα της κας Ν. Μπακογιάννη όποτε και να γίνει μητέρας του. Τα χρόνια περνάνε και κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει και πότε,  για το λόγω  αυτό «έθεσε» τον εαυτό του στην υπηρεσία του λαού του Καρπενησίου για το δικό του αύριο . 
Η ΝΔ όπως σας έχουμε αναφέρει τον στηρίζει με κρύα καρδιά μη έχοντας άλλη επιλογή. Πρόβλημα υπάρχει πλέον στο ΠΑΣΟΚ στο οποίο έχει αδυναμία να βρει στελέχους να το αντιπαραθέσει απέναντι στο Κ. Μπακογιάννη.
Από τη Ρηγίλλης, ο αρμόδιος τομεάρχης Αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στο πρόσωπό του. «Είναι μέλος της φιλελεύθερης παράταξης και γιος τού αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη», είπαν. «Η Ν.Δ. δεν κάνει αποκλεισμούς». Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Αντώνης Σαμαράς.
Οσο για την Ντόρα Μπακογιάννη, μαθαίνουμε ότι σαφώς και στηρίζει τον γιο της, αλλά θα προσπαθήσει να κρατήσει αποστάσεις, ώστε η υποψηφιότητά του να μην εξελιχθεί σε μια οικογενειακή υπόθεση, αλλά να έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει να της προσδώσει ο ίδιος, να κινηθεί πέρα από κομματικές ταμπέλες.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει τον Κώστα Μπακογιάννη άφησε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. «Αν και είμαστε κατά της οικογενειοκρατίας ο Κώστας Μπακογιάννης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση», έλεγε χθες σε συνομιλητές του. «Είναι ο γιος του Παύλου Μπακογιάννη, που έδωσε το αίμα του για την παράταξη».
Χθες βράδυ από τη Προυσιώτισσα  ο Κ. Μπακογιάννης δήλωσε:
«Αυτήν την τόσο σημαντική ημέρα βρίσκομαι και εγώ εδώ στον Προυσό, μερικά χιλιόμετρα από τη γενέτειρα του πατέρα μου, τον τόπο όπου έζησε και λειτούργησε ο παππούς μου, για να προσκυνήσω την Παναγιά την Προυσιώτισσα, που σήμερα γιορτάζει, και μαζί της σύσσωμη η Ευρυτανία και όλη η Ελλάδα».
Δήλωσε ότι η υποψηφιότητά του κινείται «πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες» και την επομένη των εκλογών θα αναγνωρίσει «μόνο ένα κόμμα - το κόμμα των Ευρυτάνων».
Υποσχέθηκε την ελπίδα δίνοντας κι ένα διλημματικό χαρακτήρα στον προεκλογικό του αγώνα. «Σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία για το νέο Δήμο Καρπενησίου, την Ευρυτανία και την Ελλάδα η επιλογή είναι ξεκάθαρη», τόνισε. «Ανάμεσα σ' εκείνους που επενδύουν στον λαϊκισμό και στον φόβο και σ' εκείνους που προτάσσουν τον ορθολογισμό και την ελπίδα».
Για τον «Καλλικράτη» είπε ότι «προσφέρει ένα παράθυρο ευκαιρίας», παίρνοντας μια διαφοροποιημένη θέση από τον Α. Σαμαρά, που τον έχει απαξιώσει.
«Παρουσιάζομαι μπροστά στους συμπατριώτες μου ελεύθερος», είπε. «Δεν ζητάω μόνο τη στήριξη, αλλά πρωτίστως την εμπιστοσύνη τους. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση και στην υπηρεσία των Ευρυτάνων και είμαι έτοιμος να κριθώ αυστηρά από τα αποτελέσματα της δουλειάς μου και το έργο που θα έχουμε επιτελέσει. Ζητώ απ' όλους του συμπατριώτες μου να με στηρίξουν σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Στις επόμενες εβδομάδες σκοπεύω να πάω χωριό χωριό, σπίτι σπίτι και πόρτα πόρτα».
Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι 32 χρόνων. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μπράουν κι έχει κάνει μεταπτυχιακά (Δημ. Διοίκηση) στο Χάρβαρντ. Διετέλεσε σύμβουλος της Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών . Είναι παντρεμένος με την Κάλια Καμπουρίδου και έχουν δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου