Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μερικά ερωτήματα. Πως ένα έργο τορπιλίζετε εν τι γεννήσει του; ή Διαπλοκής το ανάγνωσμα;

Εχει χρήμα η ΚΥΑ
Στη παρακάτω ανάρτηση βλέπουμε στο ΔΣ της (ΕΟΕΔΣΑΠ) Οργανισμός Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων, να έχει διορισθεί άτομο με την ιδιότητα του αναπληρωτή (τον Ραζή Ιωάννη του Γεράσιμου, Μηχανολόγο-Μηχανικό του ΕΜΠ και Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης-Αξιοποίησης), ως εκπρόσωποι του Υ.Π.Ε.Κ.Α.
Και το ερώτημα –σχόλιο μας είναι το εξής;
Πως μπορεί ένα Γενικός Διευθυντής μιας ιδιωτικής εταιρείας να διορίζεται ως εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ. Δεν εκφράζουμε την άποψη ότι δεν μπορεί ένας ιδιώτης να μετέχει και να μην υπάρχει συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Άλλο όμως να μετέχει ως εκπρόσωπος του ιδιωτικού τομέα και άλλο ένας θεσμικός μια ιδιωτικής εταιρείας ως εκπρόσωπος του Υπουργείου. 
Θα μπορούσαμε με βάση αυτό το γεγονός να απευθύνουμε πλήθος ερωτήσεων αλλά εμείς προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα θέσουμε μόνο δύο ερωτήματα.
  1. Δεν καταλαβαίνει η Υπουργός ότι άλλες εταιρείες που δεν μετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης-Αξιοποίησης δεν θα δέχονται εύκολα της απόφασης της (ΕΟΕΔΣΑΠ) και θα θεωρούν φωτογραφία τις όποιες αποφάσεις της.
  2. Η διαφάνεια και η διαπλοκή που προσπαθεί αυτή η κυβέρνηση να κόψει μαχαίρι , πως διευκολύνει τον κ. Πρωθυπουργό;
Σημ στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης-Αξιοποίησης (http://www.herrco.gr), μετέχουν ARTENIUS HELLAS SA, COCA – COLA, COLGATE PALMOLIVE (HELLAS) AEBE, CROWN HELLAS CAN AE, FRIESLAND CAMPINA HELLAS SA, ION AE, NESTLE ΕΛΛΑΣ ΑΕ, PEPSICO – HBH ABE, VIVARTIA ABEE, ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΕ, ΕΛΑΪΣ - UNILEVER HELLAS AE, ΕΛΒΑΛ ΑΕ, ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΕ, ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ, ΤΕΤΡΑ ΠΑΚ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, ΥΑΛΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΙΟΥΛΑ ΑΕ, ΦΑΓΕ ΑΕ, ΨΥΓΕΙΑ ΘΕΟΔ. ΚΛΙΑΦΑ ΑΕ και η κεντρική 'Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε) κατά 35%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου