Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Μοιρασιά και υστεροφημία!

Στη Eurobank περνάει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Σε λίγα χρόνια θα κοιτάζουμε πίσω και θα βλέπουμε ερείπια, την εθνική συμφορά, τους χαμένους, και τους ευνοημένους από αυτό το χρονικό διάστημα των μνημονίων της ύφεσης και της καταστροφής της εθνικής οικονομίας.


Τότε θα είναι ακόμη πιο ορατό ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις δούλεψαν σε βάρος του λαού εξυπηρετώντας  μοναχά 4 τράπεζες

Η συλλογική μνήμη θα καταγράψει ότι:

Οι Κυβερνήσεις  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρχικά αυτοδύναμες με Καραμανλή Παπανδρέου και μετά σε συνδυασμό με Παπαδήμο και Σαμαρά, πήραν άπειρα μέτρα σε βάρος της εθνικής οικονόμας του λαού και των νοικοκυρών και έκαναν τα πάντα για τις δόσεις των τραπεζιτών και την συγχώνευση όλων των μικρών ομίλων σε 4 μεγάλες τράπεζες.

Διπλά από αυτό το βασικό σχήμα στριμωχτήκαν και διάφορα τσιράκια με την μορφή μικρότερων κομμάτων  με κύριο χαρακτηριστικό τον τυχοδιωκτισμό.

Αυτό θα εξηγεί απόλυτα την αδυναμία όλων αυτών να παράξουν εθνικό σχέδιο σε κάποιο σημείο της κρίσης.

Δεν τα κατάφεραν γιατί δεν είχαν πρόσβαση σε ολόκληρο τον επιχειρηματικό σχεδιασμό των τραπεζικών ομιλών. Εκεί θα μπορούσαν να αντιγράψουν τις αδρές γραμμές αυτού και να τις ονομάσουν εθνικό σχέδιο ενώ -δεύτερον- ο επιχειρηματικός σχεδιασμός των ομίλων ήταν ανταγωνιστικός και δεν είχε καμιά σχέση με το κοινό συμφέρον.

Βαρέθηκα όμως να ελπίζω ότι αυτοί που τύποι που μετείχαν των τελευταίων κυβερνήσεων έχουν τσίπα και θα ασχοληθούν με την υστεροφημία τους. Μέθυσαν που ως φελλοί επιπλέουν προσωρινά και δεν μπορούν να δούν στο μέλλον…

Παρήγορο είναι που κοιτώντας στο μέλλον βλέπω ότι είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της εποχής μας. Βλέπω ότι ο λαός μας ωριμάζει ταχύτατα και διεκδικεί την επιστροφή των κλεμμένων, και η αναφορά των ονομάτων τους λεκιάζει την ελληνική ιστορία.

Βλέπω τον καθένα να παίρνει αυτό που του αξίζει

Η συλλογική μνήμη είναι εδω και καταγράφει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου