Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ο Αναγνωστάκης για το πολυνομοσχέδιο



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νέο πολυνομοσχέδιο με θέμα: Φορολογία Εισοδήματος, Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/12 και ν.4127/12 και άλλες διατάξεις.

Τοποθετούμενος για το σύνολο του νομοσχεδίου, δήλωσε πως το νομοσχέδιο αποτελεί μνημείο προχειρότητας και αυτό αποδεικνύεται  από το πλήθος  των νομοτεχνικών βελτιώσεων, που έγιναν με βασικό σκοπό να στρεβλώσουν την έννοια της μεταρρύθμισης και να οδηγήσουν τελικά στην απορρύθμιση. Σχολίασε στη συνέχεια, ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να φέρει ένα δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο που θα απαντά στο πρόβλημα της κοινωνικής ανισότητας  και θα επιφέρει κοινωνική δικαιοσύνη με την πάταξη της φοροδιαφυγής, δυστυχώς όμως αθέτησε και αυτή τη δέσμευσή της.
Αναφέρθηκε και στην προσπάθεια μεταρρύθμισης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη αποδοχής, προτρέποντας τον Υπουργό Παιδείας να μην προβεί σε αντίστοιχες ¨δήθεν μεταρρυθμιστικές ενέργειες¨ και στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
 Χαρακτήρισε τρομακτικές τις εξελίξεις αναφορικά με τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς η λήψη αποφάσεων εξαρτάται από την υπογραφή ενός υπουργού και το σύστημα αποκτά έντονα προσωποπαγή χαρακτηριστικά.
Συνέχισε κάνοντας αναφορά  στις  άδικες, αναχρονιστικές, αλλαγές, για τον  καθορισμό του κατώτατου μισθού, όπου καταργείται ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και ο εκάστοτε Υπουργός Εργασίας μπορεί με μια του απόφαση, να καθορίσει το ύψος του κατώτατου μισθού.
Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο βουλευτής της Εύβοιας τόνισε πως η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο, από το να αναγνωρίσει τους δίκαιους αγώνες των Δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων και των Αιρετών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για το όφελος των πόλεων και των τοπικών κοινωνιών. Η θέση ευθύνης που διακατέχει τη Δημοκρατική Αριστερά την αναγκάζει να δηλώσει κατηγορηματικά και απερίφραστα πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου