Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Εσωκομματικές κόντρες στην Νέα Δημοκρατία

Νέα εσωκομματική τρικυμία προκάλεσαν στη Ν.Δ. οι τοποθετήσεις δυο στελεχών του οικονομικού της επιτελείου, κυρίως του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας κ. Νότη Μηταράκη που έβαλε κατά της διακυβέρνησης Καραμανλή και λιγότερο του τομεάρχη Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη.
Ο κ. Μηταράκης έκανε ηχηρή παρέμβαση που είχε σαφή στόχευση στο «καραμανλικό» στρατόπεδο, εν μέσω του ψυχρού κλίματος που επικρατεί μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά και του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και κουμπάρος του κ. Σαμαρά, άφησε σαφείς αιχμές προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Καραμανλή, ότι δεν προετοιμάστηκε για τη διεθνή οικονομική κρίση.

"Η δική μου γνώμη είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μας προετοίμασε για μια διεθνή οικονομική κρίση, μεγαλύτερη από ότι περιμέναμε" τόνισε στο Ραδιοσταθμό της ΝΕΤ ο κ. Μηταράκης. "Δηλαδή, κινήθηκαν με ρυθμούς ήπιας προσαρμογής, ενώ ξαφνικά άλλαξαν τα διεθνή δεδομένα."
Χατζηδάκης: "Όχι στη μαξιμαλιστική αντιπολίτευση"
Από την άλλη, μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει στο εσωτερικό της Ν.Δ.για τη δέσμευση του κ. Σαμαρά την περασμένη Κυριακή, ότι θα αποκατασταθούν οι αδικίες εις βάρος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Η στάση του αυτή, δίνει αφορμή σε πολλά στελέχη της Ν.Δ. , κυρίως της φιλελεύθερη πτέρυγας, να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου στην ηγεσία, υπενθυμίζοντάς της, ότι είναι πολύ εύκολο να βρεθεί αντιμέτωπη με την κριτική, ότι υιοθετεί μια πολιτική αντίστοιχη του "λεφτά υπάρχουν".
Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη, που ζήτησε να μην υπάρχει μαξιμαλιστική αντιπολίτευση, καλώντας ουσιαστικά την ηγεσία του κόμματος να παρουσιάζει πιο ρεαλιστικές οικονομικές προτάσεις και να μην επιδοθεί σε μια ανέφικτη παροχολογία.
Ο πρώην υπουργός σημείωσε στο ραδιόφωνικό σταθμό της ΝΕΤ "Οι στιγμές είναι δύσκολες και τα μέτρα μας είναι και πρέπει να είναι κοστολογημένα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου