Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ απ’ το κ. ΘΩΜΑ

Ήταν σ’ όλους γνωστό πως το ‘’στολίδι’’ της Κύμης – έτσι το αποκαλούσε ο κ. Θωμάς – το γήπεδο ποδοσφαίρου είχε τεράστια προβλήματα χωροθέτησης και κατασκευής, προβλήματα που εντάθηκαν απ’ τις λάθος επιλογές του τοπογράφου κ. Θωμά. Στο γήπεδο της Κύμης και τα μεγάλα προβλήματα που διαχρονικά παρουσιάζει διαπιστώνεται η ποιότητα κατασκευής των έργων στον τέως Δήμο Κύμης.

Στο γήπεδο – ιδιοκτησία του Σχολείου – εδώ και μήνες γίνονται απανωτές καθιζήσεις – τρεις το τελευταίο μήνα μέχρι 50 εκατοστά ! – καθιστώντας το ουσιαστικά άχρηστο.
Ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι καθιζήσεις του εδάφους είναι μεγάλες και η επικινδυνότητα ακόμα και για τα παρακείμενα σχολεία είναι μεγάλη.
Ο χώρος του γηπέδου κοντά στο πρανές ‘’γλιστράει’’ και το αποστραγγιστικό του γηπέδου είναι παλαιολιθικής εποχής.
Και όμως παρ’ όλα αυτά αντί το μεγάλο θέμα του γηπέδου να απασχολήσει ανοιχτά τους φορείς και την κοινωνία της περιοχής ο κ. Θωμάς ‘’εν κρυπτω’’ συνεχίζει να μπαζώνει προσποιούμενος ότι με το μπάζωμα θα λύσει το πρόβλημα. Δεκάδες φορτηγά γνωστής και άγνωστης προέλευσης κουβαλούν υλικό επιχωμάτωσης – προερχόμενο από που ; - βάζοντας ακόμα και σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών των σχολείων.
Και όλα αυτά ενώ ο κ. Θωμάς γνωρίζοντας το πρόβλημα από παλιά το προπαγάνδιζε προεκλογικά ως στολίδι εξαπατώντας τη νεολαία και τους κατοίκους της Κύμης.
Με ποιες μελέτες , με ποιες πιστώσεις , με ποια απόφαση του Δήμου , με αυτεπιστασία, με απ’ ευθείας ανάθεση ; πολλά τα ερωτηματικά.
Όπως και προεκλογικά έτσι και τώρα συνεχίζω να απευθύνω ερωτήματα στο κ. Θωμά και απαιτώ απαντήσεις.
Ως πότε θα πληρώνουμε έργα και θα ‘’ ξοδεύουμε ‘’ χρήματα που δε πιάνουν τόπο ;
Ως πότε θα φτιάχνουμε ‘’ έργα ‘’ χωρίς μελέτες και χωρίς διαφάνεια ;
Ως πότε θα ανεχόμαστε τους αυτοσχεδιασμούς του κ. Θωμά ; Πρώτα πήγε το γήπεδο στο πρανές ενώ τώρα διαλαλεί ότι θα το πάει προς τις εξέδρες.
Και ποιος μας βεβαιώνει ότι οι αυτοσχεδιασμοί του θα πιάσουν τόπο. Απολογηθείτε κ. Θωμά εσείς και οι συνεργάτες σας που κάποιοι εκ των οποίων εμφανίζονται και σαν δωρητές υλικού και εργασιών.
Πολύ φοβόμαστε ότι μετά από λίγες μέρες τα ‘’έργα’’ θα ξεκινήσουν από την αρχή.
Ειλικρινά θέλουμε να μη επαληθευτούμε.

Βαγγέλης  Μπελιάς

π. Δημ. Σύμβουλος π. Δήμου Κύμης   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου