Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί οι υπουργοί...

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια το επίδομα ανεργίας...



Δεν θα ισχύσουν τελικά εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα ανεργίας, όπως δήλωσε, μόλις χθες με μεγάλη καθυστέρηση, ο αναπληρωτής υπουργός εργασίας. 
«Στο συγκεκριμένο επίδομα υπάρχουν εισφορές οι οποίες καταβάλλονται, δεν είναι δηλαδή μια προνοιακή παροχή, είναι ασφαλιστική παροχή. Δηλαδή, ο κάθε εργαζόμενος ασφαλίζεται και για τον κίνδυνο της ανεργίας και είμαστε υποχρεωμένοι να τον καλύψουμε, ανεξάρτητα από τα εισοδηματικά κριτήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Κουτρουμάνης.



Πολύ σωστά. Το είχαμε άλλωστε επισημάνει από την πρώτη στιγμή που υπήρξε το θέμα, ότι θα ήταν ανήκουστο να ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια για ένα επίδομα που προκύπτει με βάση τις εισφορές που έχει καταβάλλει κάθε εργαζόμενος.
Το θέμα όμως υπήρξε. Γι αυτό και η κυβέρνηση το ξεκαθάρισε μόλις χθες, ενώ οι σχετικές πληροφορίες είχαν διαρρεύσει, από κυβερνητικούς κύκλους, εδώ και δύο μήνες.
Θα μπορούσε, αν επρόκειτο για αβάσιμες φήμες, να το έχει διαψεύσει από την αρχή καθησυχάζοντας τους πολιτες που ενδιαφέρονται.
Υπήρξε η πρόταση. Αλλά ευτυχώς επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις.
Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί οι υπουργοί γιατί τα κωλόπαιδα των LSE μόνο τα συμφέροντα των αφεντικών τους υπηρετούν και δυστυχώς και το ΠΑΣΟΚ βρώμισε από τέτοια. 

Παιδιά χωρίς αγωνίες για το μέλλον του μέσου Έλληνα, χωρίς κομματική παιδεία, χωρίς να έχουν βγεί από κοινωνικούς αγώνες γίνονται υπουργοί του κώλου. και αυτό το χρωστάνε στην αστική λειτουργεία της δημοκρατίας. 

Γιατί στο κάτω κάτω της γραφής σε δικιά του εταιρεία  ο ΓΑΠ δεν θα τα έπαιρνε, ούτε σανό να μοιράσουν σε δύο βόδια,  γιατί τότε θα την πλήρωνε αυτός.

Αλλά ευτυχώς όπως σας έχουμε ξανά γράψει η 4 Απριλίου πέρασε και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα παραδοθούν όπως της ΝΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου